Kangaskaapin täydennystä


Kangaskaappini on vajunut uhkaavasti viimeaikoina, koska olen jo kolmatta viikkoa lomautettuna ja siksi aikaa ompeluhommille on hieman enemmän. Kaapista ei löytynyt enää trikoita tai muutakaan kivaa mistä ommella itselle vaatteita. Pitäisi siivota kaappi ja laittaa läjä ihania retrokuosisia joustofroteita myyntiin, jos niitä nyt kukaan enää ostaa.


Kuopion Eurokankaasta ostin mustaa elastaanitrikoota, hauskaa pilkullista mustapohjasta trikoota ja kukallista ohutta viskoosia. Viskoosista ajattelin tehdä hihattoman tai lyhythihaisen tunikan, kaava on vielä etsinnässä.


Toinen paikallinen käsityöihmisen karkkikauppa on Kuopion Nappi ja Nauha, jolla on muuten nykyään myös verkkokauppa, kannattaa käydä kurkkaamassa. Napin kivijalkaliikkeestä olen ostanut ruusukuosisen trikoon ja mustapohjaisen napakan sudenkorentokuosisen trikoon. Lisäksi ostin koiran uusiin talutushihnoihin tarvikkeet sekä uuden vetoketjun tuohon viime kesänä ompelemaani siniseen kukkahameeseen. Koiran hihnat olenkin jo ehtinyt ommella, niistä tulee oma postaus. Sininen hame on minulle nyt aivan liian iso ja odottaa pienennystä ja siihen tarvitsen uuden vetoketjun, koska entinen ei enää kestä uudelleen ompelua. Laitan hameesta kuvia, kunhan saan sen pienennettyä. Pienentäminen vaatii aika isosti purkamista, mutta haluan tehdä sen, koska ehdin pitää hametta vain pari kertaa ja kangas ei ole kulunut yhtään.Minulla on valtava määrä Ottobre lehtiä, mutta naisten vaatteiden kaavoja ei juurikaan löydy. Paikkasin tätä puutetta ostamalla Paapiin kaavakirjan naisille Kauppakeskus Minnan Suomalaisesta kirjakaupasta ja ostin samalla Fimo massoja, joista ajattelin askarrella koruja. Lasten askarteluun ostin liikkuvia silmiä, josta on ollut pulaa viimeaikoina.Maaliskuun lopussa oli Kässämessut netissä tapahtuma ja silloin tilasin nämä kuvan ihanuudet Ehta by Dream Circus verkkokaupasta. Pienempi poikani on suuri panda-fani, joten hän halusi Soluttautujat trikoota, josta on tarkoitus tehdä hänelle ja hänen serkulleen T-paita ja mekko. Itselleni tilasin mustapohjaista Origami neuloscollegea ja ihanaa okran sävyistä Serenity trikoota. En vielä tiedä mitä näistä tulee, muta eiköhän se selviä lähi viikoina.

Blogini lukijana saat 10% alennuksen ehta by Dream Circus verkkokaupassa tilauksesi normaalihintaisista tuotteista 30.4.2020 asti koodilla: ystävähuhti

Kaikkea ihanaa siis on tulossa näistä kankaista kunhan ehdin ommella. Ongelmana minulla on, etten raaski leikata ihania kankaita ennen kuin olen ihan varma, että kaava on hyvä ja malli minulle sopiva. Usein teen kokeiluversion jostain edullisesta kankaasta, näitä en välttämättä tänne postaa.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulupukin konttiin lähteneitä

Täydennystä suurperheen vaatekaappiin

Päivittelen puoli vuotta hiljaisuutta