Täydennystä suurperheen vaatekaappiin

Ystäväni antoi minulle ison kassin kankaita pari vuotta sitten ja pyysi että tekisin niistä vaatteita heidän lapsilleen, joita oli silloin neljä. Nyt kesällä heille syntyi kuudes lapsi ja kun kävimme vauvaa katsomassa sain toisen kassillisen ihania kankaita. Otin lapsista mitat sillä reissulla ja kotona aloin sitten leikkelemään kankaita, tässä on nyt ensimmiset valmistuneet. Nyt kankaat mahtuu taas yhteen pieneen pussiin, ja osa on leikattuna ompelua odottamassa. Tähän perheeseen menee melkein kaikki omillekin lapsilleni ommellut vaatteet kun jäävät pieneksi, aina löytyy joku jolle sopii.

Koulussa oleville vanhimmille tytöille 122cm ja 128cm raglanhihaiset tunikamekot
Metsolan raitajoustofroteesta.

 Eskarissa olevalle pojalle 116cm housuja, Metsolan ruskeasta joustofroteesta.

 Metsolan Apila joustofroteesta toiseksi vanhimmalle 122cm t-paita ja 
vanhimmalle 128cm pitkähihainen paita. 

 Metsolan Ladasta t-paita 116cm pojalle ja 
Metsolan Ruiskukka velourista 128cm tunikamekko koululaiselle.

Hameet perheen naisväelle kierrätyskankaista, keltainenkukka toiseksi pienimmälle tytölle, oranssikukkainen nuoremmalle koululaiselle. Alemmassa kuvassa punainen vanhemmalle koululaiselle ja vihreä perheen äidille.


Lisää on tulossa, kun ehdin taas istumaan ompelukoneen ääreen, syksy on vaan kiireistä aikaa töissä niin voi olla ettei paljon ehdi. Omakin tyttö ja nuorempi poika kaipaavat lisää paitoja ja mekkoja joten hommiin on kuitenkin ryhdyttävä.

Kommentit

 1. Kauniita ja toimivia perusvaatteita! Niitä juuri pitääkin olla.. <3

  VastaaPoista
 2. Huomioni kiinnitti tuo viimeisen kuvan punakukkainen hame. Itseltäni löytyy vastaava taskuilla varustettuna ja mamma-mallisena! Tein joskus jostain vanhasta lakanasta... Taina

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista, vielähän tätä blogia joku lukee vaikka päivitän niin harvoin.
  Hameet on tehty vanhoista verhoista, tyynyliinoista ja pöytäliinoista. Punainen hame on tehty tyynyliinasta, usein pienikin pala kangasta riittää :)

  VastaaPoista
 4. Ihania hameita! Eksyin blogiisi googlettamalla ommeltuja hameita naisille. Olen etsinyt juuri tuollaisen hameen kaavaa. Oliko hameen kaava itse tehty vai jostain lehdestä? Olisi kiva tietää. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kävit katsomassa tekeleitäni, kerro mistä pidit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Päivittelen puoli vuotta hiljaisuutta

Joulupukin konttiin lähteneitä