Mukavia mekkoja työvaatteiksi


Mietin pitkään, että kuvaanko jatkossa tekemäni vaatteet itseni päällä. Tulin siihen tulokseen, että näin on tehtävä, jotta niistä saa jonkinlaisen kuvan miten istuvat päälle. Ja eihän siinä ole mitään epänormaalia, näkeväthän ihmiset minut nämä vaatteet päällä muutenkin töissä tai kaupungilla. Kuopiolaiset saattavat tunnistaa minut kuvista, mutta mitäpä se haittaa. Sovituskuvissa kuvaajana toimi 12-vuotias tyttäreni, ja kuvat on otettu kännykkäkameralla, koska en omista oikeaa kameraa. Jalassa minulla on Indiskasta ostetut keltaiset sukkikset, yleensä pidän legginsejä tämän mekon kanssa.


Mekko on hyvin suoraa mallia mutta istuu kivasti muotoihini ja peittää sopivasti muhkuroita. Kankaan valmistaja on Taival ja kuosi musta Waves, ostin sen jostain pop-up tapahtumasta aikoja sitten. Materiaali on joustocollegea. Kaavana Suuri Käsityölehti 5-6/2015 malli 10, koko M, jätin vetoketjun pois niskasta, muilta osin ohjeiden mukainen.


Kaula-aukko on viimeistelty kaksin kerroin taitetulla resorilla, joka on ommeltu pääntielle renkaana saumurilla ja tikattu ompelukoneella. Niskaan on ommeltu Made by me-lappu kertomaan, että tämä on oma tekele. Pitäisi tilata lisää blogin nimellä olevia lappuja, ne ovat jo aikaa sitten loppuneet.Tämä mekko on aavistuksen pidempi kuin ylempi mekko, koska tarkoituksena on pitää tätä vain sukkisten kanssa. Ylempi mekko vaatii kaverikseen leggarit, jottei peppu vilahtele töissä kiipeillessä ja pyllistellessä. Kuvassa Lindexiltä ostetut violetit palmikkosukkikset, valitettavasti ei näy kovin hyvin. 


Mekon trikoo ostettu syksyllä 2019 Kuopion kädentaitomessuilta, tätä löytyy edelleen Lalia:n valikoimasta ja kuosi on Darling mustalla pohjalla. Mekon kaavana Suuri Käsityölehti 10/2012 malli 7 / Pitsimekko, koko 42. Malli oli liian pitkä minulle joten lyhensin sitä noin 8 cm ja suoristin kaavaa lantion kohdalta sivusaumoista, koska siihen kohti jäi pussit minun vartalonmallilla. Kaula-aukko on viimeistelty tässäkin mekossa hyvin samalla tavalla kuin ylemmässä, erona vain se että kaitale on leikattu samasta trikoosta kuin mekko. Trikoota pitää venyttää aika paljon, ettei se jää löpöttämään reunasta, joten leikkaa siis reilusti lyhyempi kaitale kuin kaula-aukon ympärysmitta.

Kerro miltä näyttää?Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydennystä suurperheen vaatekaappiin

Päivittelen puoli vuotta hiljaisuutta

Joulupukin konttiin lähteneitä