SydäntakkiVihdoin ja viimein sain omalle typylle ommeltua takin, hyvin suunniteltu tämä ainakin on kun puoli vuotta meni jahkaillessa kaavan ja kankaiden kanssa. Ja päivässä sen sitten ompeli kun aloitti. Kaavana käytin vanhaa retrokaavaa jolla olen useammakin takin tehnyt suurensin sitä hieman ja se toimii hyvin. Kuosikangas on löytö kirpparilta ja vuoriksi ostin Ek:sta puuvillakangasta, napit löytyi nappipurkista. Kiva siitä tuli vaikka itse sanonkin :) Ja tämäkin valmistui jo heinäkuun puolella, päivitykset on nyt sitten ajantasalla, seuraat on jo elokuun tekeleitä. Tekeillä housuja, kangaskasseja ja neuvolakorttikoteloita, niistä sitten seuraavan kerran.

Kommentit

 1. Ai että miten ihana takki!!! :) millä kaavalla siis teit tämän? :)

  VastaaPoista
 2. Hei, kiva takki!! Eksyin sattumalta blogiisi, kun etsin ohjeita päiväpeiton tekoon. Sellainen vetskareilla varustettu Avaroomin päiväpeiton tapainen olisi hakusessa... Olisiko sinulla antaa vinkkejä, mistä lähteä liikkeelle. Ajattelin kävellä kangaskauppaan kankaita etsimään ja sitten omasta päästä säveltämään...ellei joku ihana sielu ole jo esityötä tehnyt. Ava-päiväpeitot ovat niin kamalan kalliita.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kehuista, pidän kyllä itsekin takista tosi paljon. Kaavan tähän takkiin ostin kerran tori kirpparilta 0.50€ hintaan, kaavassa on vain yksi koko 91C mutta lisäsin tähän takkiin saumavaroja ja pituutta niin sain n. 100cm kokoisen. Kuva kirpparilöydöistä on blogissani ja löytyy tästä linkistä, sattuu olemaan samassa päivityksessä tuo kaava ja kangas, käy kurkkaa. http://hennis84.blogspot.com/2009/08/kirppariloytoja.html

  Ja mitä tulee tuohon päiväpeitto projektiin, niin kävin kattomassa kuvia millainen peitto on kyseessä ja en kyllä itse osaa neuvoo miten sellainen tehdään kun en ole livenä nähny, meillä kun on vain tavallisia päiväpeittoja ja niitäkään ei joka päivä sänkyihin ehditä laittaa :)

  VastaaPoista
 4. Ihana kivan mallinen takki ja ihana kangas. =)

  VastaaPoista
 5. Tänään tuli juuri mainos, jossa oli Finlaysonin lakanoista mainos ja siinä oli saman tapainen vihreä sydänkangas, joka on ilmeisesti nyt uustuotannossa. Muistan sellaiset lapsuudesta. Pitäisköhän hankkia... Niitä oli myös ruskeana, sinisenä ja punaisena. Mulla on tuolla kaapissa myös vanhaa punaista odottamassa ompelua ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kävit katsomassa tekeleitäni, kerro mistä pidit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydennystä suurperheen vaatekaappiin

Päivittelen puoli vuotta hiljaisuutta

Joulupukin konttiin lähteneitä