Niin keikahti kesäkuu...

ommellessa tietenkin. paljo ehtinyt ehdä ja nyt pläjäytän ne kerralla kaikki tähän, koettakaa jaksaa katsoa alas asti :) MUISTA myös lukea edellinen päivitys, sekin tänään kirjoitettu, hukkuu muuten tämän alle.


Pilvijoustofroteesta josta tein serkkutytöille mekot ja hatut jäi vielä tälläiseen tunikapituseen t-paitaa, tehty samalla kaavalla kuin edellinen pilvimekko tosin helmaa ei ole levennetty vaan on suorana jatkettu niin pitkälle kun kangasta riitti, tästä tuli kiva ja tyttökin tykkää kun on samanlainen kuin serkulla :)

 Oliivin vihreästä Maetsolan ruutufroteesta, ompelin käsityövaihtarina (hän neuloi minulle villasukat ja pojalle vaippavillahousut) kaverin lapsille, housut 110/116cm (kaava piirrettu joskus kirjaston kirjasta) ja mekon noin 86cm ja pipot tein extrana. Kangas oli kaverin omaa joten en vajuttanut omia varastojani.


Tämän takin ompelun lupasin eräälle kaverille tehdä, jo puoli vuotta hänen kankaat olivat kaapissa odottamassa, mutta kun en ollut saanut tytön mittoja en voinut alkaa hommiin. Mitat saatuani siihen kauan siten mennytkään kun takki oli valmis. Kaavana sama kuin keväällä ompelemissani kukkatakeissa, pienin muokkauksin, koko noin 104/110cm. Napit käytiin Kontista ostamassa, neljä nappia 1€.

Eilen oili kaverin kaksosten 3v synttärit ja toiveena oli pipot, niinpä tein pojalle On The Road ja tytölle Lime hippie kankaasta, molemmat kankaat Metsolasta. Tein samalla omalle tytölle samanlaisen hippikukkapipon mutta en sitä kuvannut.

Tämä hame on lahja ystäväni, 6v synttäreitä juhlineelle tytölle. Kaava on omasta päästä, kangas jotain joustofrotee jämiä kaapin uumenista ja virkattu pieni liina kirppari löytö. Nuo virkatut pitsiliinat ovat kivoja koristeita hameissa ja mekoissa, niitä on minulla jemmassa aika paljon.

Paita on lahja ystäväni 3 vuotta täyttäneelle pojalle ja pipo tuli kankaan lopusta. Paidan kaava on SK 1/09 ja koko 104cm, kangas on Metsolasta.

Nämä ihanat Keltaiset apilamekot ja pipo ystäväni pyysi ompelemaan tyttärilleen, joten näitä on kokoa 86, 104 ja 110 (kaava SK 1/09) samoin on kolme pipoa. Erottuvat edukseen  ja massasta ensi viikonloppuna suuressa tapahtumassa, tästä on jo muodostunut perinne että teen heille joka kesä uudet mekot sinne reissuun.

Tässä 104cm mekko tyttöni päällä. Kangasta piti sitten itsellekin tilata kun Metsolassa on nyt ale ;)

Tällä kertaa ystäväni halusi myös itselleen samasta kankaasta samatyylisen mekon kun tytöillä joten ei kun kaavaa rustaamaan, onneksi hän on kokoa XS joten onnistun suurentamaan kaavan tuosta lasten kaavasta jossa isoin oli 122cm. Aikalailla sai kaavoja "leikkaa liimaa askartele" menetelmällä muokata ennen kuin uskalsin leikata ja tein vielä trikoosta kokeilukappaleen sovitettavaksi ennen varsinaisen kankaan leikkamista. Ystäväni sanoja lainatakseni tästä tuli "aivan huippu" ja kaavat pistään talteen jos joskus tarvii niitä vielä.

Ja nyt ois vuorossa sitten T-paitojen ja shortsien ompelua ennen kun heltee ehtii loppua, ja se takki tytölle! Pari paitaa tuossa odotteleekin vain resoreita kaula-aukkoon ja hihan suihin joten pian taas valmista.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kävit katsomassa tekeleitäni, kerro mistä pidit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydennystä suurperheen vaatekaappiin

Päivittelen puoli vuotta hiljaisuutta

Joulupukin konttiin lähteneitä