Apilaa monessa muodossa

Joulu tulee ja paljon on vieläkin tekemättä, tässä kuitenkin ompeluksia jotka eivät ole ainakaan meidän perheen paketteihin menossa, tiedä sitten muista. Paljon on meneilään hyshys hommia jotka sitten joulun jälkeen päivitän tänne.


Ystäväni poika täytti vuoden ja lahjaksi ompelin hänelle Metsolan Apila joustofroteesta paidan 74/80cm paidan, kaava on Ottobre 4/2010 raglanhihainen paita, pidensini hihoja sen verran mitä olisi resoria tullut, ja tein hihansuut resori kaitaleella. Tätä kaavaa pitää käyttää myös kuvassa olevalle omalle pienelle miehelle.


Entinen naapuri on taas muistanut minua tilaamalla kankaita vaateisiin, ja niitähän on taas urakoitu.
Oranssista joustofroteesta tein housut ja liivimekon perheen pienimmälle noin kokoa 74/80cm. Mekkoon tuli vielä ruskeat napit jotka on keväällä tehdystä nappimekosta säästyneet, mekkoon tuli ikävä tahra joka ei pois lähtenyt :(

Housun kaava Ottobre 1/2007 ja mekon on kaava oma.
Punaisesta Apilasta tein pitkähihaiset tunikamekot koot noin 104cm ja 74cm kaavat on aikalailla omasta päästä, soveltaen SK 1/2009 ja 2/2010?(villa aluspaita) paidan kaavoja.

Ruskeasta Apilasta syntyi paita koko noin 116cm ja kaavana SK 1/2009


Ruskeaa apilaa jäi vielä yhteen hattuun joka on vähän metsolan hatun kopio, tosin kaksinkertaisesta joustofroteesta tehty. Yksinkertainen mutta hauska malli.


Punaista joustofroteeta jäi tähteeksi joten myös perheen äiti sai hameen jossa resori vyötäröllä (ei löytynyt mistään sopivan väristä), kaava on oma.


Vielä yhteen pipoon jäi punaista apilaa joten pienin neiti sai  vielä uuden hatun. Kuvassa mallina oma poika joka aika saman kokoinen, hän ei malttanut olla aloillaan hetkeäkään joten toinen kuvista hieman epätarkka.


Loput punaisesta apilasta jäivät minun tilkkupussiin, ja hoksasin että saan parista suikaleesta vielä tonttulakin joten surautin sellaisen  vielä omalle tytölle jouluksi, kaava ihan omasta päästä. Resoriakaan ei ollut yhtenäistä pään ympäri yltävää palaa vaan sekin on kahdesta palasta mut hyvin toimi.

Kommentit

 1. Nuo Apila pipot on kyllä aivan ihania! Pitää kattoa sitten josko keväällä jos vielä kangasta saa niin pipoihin tilaisi.

  VastaaPoista
 2. Nuo pipot on kyllä hienoja! Irtoaisikohan tämäniltaisella vierailulla kolmaskin kaava?!? :D

  Kaimaani

  VastaaPoista
 3. Hienoja töitä sulla ja nää pipot on kyllä hienot!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kävit katsomassa tekeleitäni, kerro mistä pidit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydennystä suurperheen vaatekaappiin

Päivittelen puoli vuotta hiljaisuutta

Joulupukin konttiin lähteneitä