Vauvalle ommeltua ja vähän muutakin

Näitä olen tässä parin viikon aikana ommellut aina kun aikaa hetki lapsilta irtoaa.

Tästäpä se taas alkoi hillitön vaippavarustelu, ylärivissä 5kpl M-koon vaippoja ja alarivissä 6kpl S-koon vaippoja, materiaaleina br-pul, coolmax tai fleece ja tarrat. Kaava on oma jolla on paljon vaippoja tehty.

Muutamia siteitä ompelin jämäkankaista, saa nähdä tuleeko ikinä käytettyä, jos ei niin myyn pois. Materiaaleina alapinta pul, imut joustoforteeta, flenellia, collegea ja ihoa vasten bambua tai trikoota.
Kaavana neljässä kestovaippainfosta tulostettu päiväside ja yhdessä itse piirrety kestovaippakaupan siteen tyylinen malli, vaikken ole koskaan kyseistä sidettä nähnytkään, pikkuhousunsuojan kaavan suurensin vaan.

Tässä ihan ITSE neulottu pipo tyttöselle, Novitan bambu/villa langasta 4½ pyöröpuikoilla ja kavennukset sukkapuikoilla. Malli ihan omasta päästä. Virkkasin jostain jämälangasta kukkasen koristeeksi, piti pariin kertaan purkaa kun en oikein osaa virkata, olen vasenkätinen.

Tyttöselle prinsessa tyynyliina aplikoiden, kun prinsessakangasta ei riittänyt koko tyynyliinaan se piti toteuttaa sitten laittamalla yksi neito yksiväriselle lakanakankaalle ja ommella siitä sitten.

Kaikki isommat pul tilkut olen ommellut nyt ruokalapuiksi, useampaa mallia käytin ihan palan koosta riippuen. Alarivissä on marimekon lapusta piirrettu ja muokattu kaava, ylhäälla vasemmat kaksi pariisista tuodun ruokalapun kaavalla tasku lisättynä, keskellä ihan vapaalla kädellä piiretty kaava kankaan mittojen mukaan. Oikealla ylhäällä Ruttunutun blogista täältä tulostetulla kaavalla, jota vielä vähän suurensin ja laitoin tarran nepparin sijaan. Nämä menee nyt kaappiin, pari lähtee mummollaan, muutama lahjaksi ja loput omaan käyttöön, näitä ei oo liikaan kun neiti syö itse ja porsastelee.

Tämä mekko on ommeltu kirpparilta ostetusta pussilakanasta, Juju-kirjan 90cm tunikan kaavalla helmaa pidentäen, kesäksi ihan piha vaatteeksi, ei oo hinnalla pilattu.

Tällaisen ovikoristeen askartelin kevääksi oveamme koristamaan. Kranssi, kanat ja mini astiat ostettu Tiimarista ja nauha Napista ja nauhasta. Kuumaliimalla vaan kiinni osat krakssiin ja nauha ympärille, niin helpoa se on. Mitähän sitä kesäksi virittelis tämän tilalle?

Tänään surauttelin sitten tälläisen vaippa/likapyykki pussin omppu pul-kankaan lopusta. Yläreunassa on vetoketju pussin sulkijana, malli ihan omasta päästä. 

Keskeneräisenä on vielä pino vaippoja, odottavat tarranauhaa jota pitäisi tilata, ja vielä yhtä uutta pul-kangastakin. Imetyspaitoihinkin ostin kangasta torimyyjältä ja kaavatkin jo etsittynä. Sit pitäis se mekko tytölle ommella yksiin kesähäihin. Aina vaan tulee mieleen uutta ommeltavaa, mulla on ihan lista seinällä johon aina ideat kirjoitan etten unohda. Viikon päästä on pojan 5v-synttärit joten leivontaa tiedossa seuraavaksi, kai niitä herkkuja tännekin ilmestyy juhlien jälkeen.
Tässä raportti tällä erää, nyt taas hieman taukoa tulee ompeluun synttäreiden takia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydennystä suurperheen vaatekaappiin

Päivittelen puoli vuotta hiljaisuutta

Joulupukin konttiin lähteneitä