Paljastetaan salaisuus

Niinhän se on päässyt käymään että blogin emäntä pieniin päin, juu ihan toivottu tämä kyllä on, mutta raskaus ei ole mitenkään helppo ollut. Tässä todisteena mahakuvia, päälle on puettu itse ommeltuja äitiyshousuja. Viikkoja takana 27+3 kuvaus hetkellä.

Ensimäiset kuvat ovat Suuri käsityölehden 3/2009 kaavoilla tehdyistä housuista, tein koon 44 ja se oli vähän huonosti istuva joten kaventelin ylä osaa jonkin verran ja niistä tuli sit hyvät. Varmaan olisi riittänyt 42 kokokin. Ihan helpot oli tehdä, ja nopetkin jos ois kerralla sattunut oikee koko. Pikkasen tein omia muutoksia resori ylä osaan, ohjeessa käskettiin ommella kuminauha kiinni resoriin, minä onpelin napinläven ja kuminauha kujan että kuminauhaa saa säädettyä tarvittaessa.

Toiset housut eivät ole täysin uudet vaan ne on tehty jo esikoista odottaessa mutteivat olleet hyvät malliltaan, koska olivat kokonaan joustamatonat kangasta ja jäivät ikävästi keskelle mahaa. Nyt leikkasin yläosan pois ja vaihdoin tilalle samanlaisen resorin kun uusissa housuissa, sitä kun jäi juuri sopiva pala jäljelle leikatessa. Nyt nämä on käyttökelpoiset, ja kiristämättömät. Alkuperäiset housut oli tehty jollain käsityölehden aiemmalla ohjeella.

Tänään ompelin vauvalla oman köllimispeiton vähän tilkkutyömäisesti,  kankaat on eurokankaasta, kuviokangas on tuollainen oikeestikin mutta ompelin siihen saumat suoristaakseni värien rajat jotka oli miten sattuu vinossa. Vähän meinas hermot mennä tikkauksia tehdessä kun alapuolen kankaaseen tuli ryttyjä ommellessa, joutui vähän purkamaan ja ompelemaan uudestaan. Välissä on 150g levyvanua ja kuviokankaan kohdalla sitä on toinenkin kerros. Lopputulokseen olen tyytyväinen, vaikka menihän tuohon melkein koko päivä. Olen ommellut molemmille aikaisemmille lapsillekin omat peitot ja säästän ne tuleville sukupolville.

Viikonlopun aikana sain tehtyä myös ihka ensimmäisen oikean retrokangastakin, kaavatkin oli retrot kirpparilta löydetyt ja ulkopuolen kangas joka oli ennen pussilakana myös kirpparilta, vuori on jotain kaapista löytynyttä punaista puuvillakangasta. Napit piti käydä ostamassa kun ei kotoo löytyny. Ompelu oli helppoa kun en tehnyt ohjeiden mukaan vaan silleen kun parhaalta tuntui.


Kommentit

  1. Jippii! Onnittelut! Vaivattomampaa loppuraskautta toivottelen!

    VastaaPoista
  2. Onnea! Itsellä menossa 25+4. Minäkin tein mammahousut samalla kaavalla, eivätkä ne tosiaan istuneet ja kokokin oli tosi väljä. Tuossapa ne odottavat muokkausta, pitäisi innostua kun muutoin on päällepantavat vähissä. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kävit katsomassa tekeleitäni, kerro mistä pidit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydennystä suurperheen vaatekaappiin

Päivittelen puoli vuotta hiljaisuutta

Joulupukin konttiin lähteneitä