Joulupukin konttiin lähteneitä

Tässä paidat lapsilleni, pienempi ei mennyt lahjaksi vaan suoraan vaatekaappiin, kaavana sk 1/09 koko 98cm ja isommassa ottobresta jota olen aikasemminkin käyttäny 122cm, isomman hihat piti resorilla kantata kun leikkasin muutaman sentin liian lyhyet niin ei riitänyt käänteisiin varaa, meillä on pitkäkätiset lapset kun kaavoihin pitää aina pari senttiä lisätä ja nyt en muistanu tarkistaa mittaa ennen leikkuuta. Isompi sai siis lahjaksi tuon paidan ja aiemmat vihreät joustofroteehousut.
Perheessämme asuu "pikku äiti" joka hoivaa vauvojaan tässä hänelle pukinkontista löytyvät, Ikean nukensänky itse maalattuna ja petivaatteet itsetehtynä kirpparikankaista, Babyborn kirpparilta jolle ompelin mekon ja pari hattua, sekä vaipan ja ruokalapun, sukkahousut ostin lelukaupasta.
Yläpuolella omalle tytölle ompelemani setti, kaavat samoja kuin seuraavissa vaatteissa. Joulupakettiin näistä meni vain piparikukapaita aikasemmin ompelemieni oranssien joustofroteehousujen kanssa.Nuken kanssa kuvatut paidat, legginsit ja mekot menivät naapurin tytöille ja heidän serkulle, nämä eivät olleet lahja minulta vaan naapurin emännältä lapsilleen, minä vain tein ne. Isoimpien legginsien ja paitojen kaavat on Sk 1/09 mitat muokattu lasten mukaan. Pienemmät paidat joskus(90-luvulla) Vauva-lehden mukana tullesta kaava-arkista ja legginsit jostain ottobren numerosta. Mekkojen kaava on ihan omaa tuotantoa.

Tällainen lähte lastemme serkkutytölle pukin mukana, Ottobren joulunalla ilmestyneestä numerosta onko se nyt 6/09 yömekko 92cm ja kaava oli aivan loistava. Nuken ruokalappuun kaavan sain tulostamalla väärässä koossa ohjeen täältä http://ruttunuttu.vuodatus.net/blog/category/Ompelu?s=1&offset=50
Tuo blogi on kyllä lapsille ompelevalle ihana ideapankki ja meikäläisen ompelukset on räpellyksiä noihin verrattuna.
Tässä omatekoisia ihanuuksia saunomisen ystäville, pellavafroteisia selänpesimiä, kuivattuja koivunlehtiä teepusseissa löylytuoksuksi ja omille vanhemmilleni ja veljille myös laudeliina. Lisäksi tein lahjapusseja joihin painoin tonttuja.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydennystä suurperheen vaatekaappiin

Päivittelen puoli vuotta hiljaisuutta