Mitäs sitä on taas puuhailtu?!

No ei ole ainakaan blogia päivitetty kuukauteen sen kyllä huomaa, tehty on kyllä vaikka mitä käsitöitä. Olen tässä vähän ollut huonona välillä niin paljoo oo jaksanu mitään päivityksiä ajatella.

Olin kankaanpaino kurssilla kuukausi sitten ja siellä nyt ei tullut kauheasti uutta opittua mutta painoin seulalla onnistuneesti yhden vanhan tyynyliinan täyteen punaisia omenoita, opettajan epäilyksistä huolimatta kuvion kohdistus onnistui aika hyvin.
Tai olla sen kurssin jälkeen kun sain viimein ommeltua valmiiksi tytön syys takin, kaava Ottobren Pikkuaaveen takki, koko 92cm, johon vaihdoin nappien tilalle vetoketjun, olisi vaan pitänyt viläkin kaventaa etuosia, jäi kaula-aukko vähän isoksi (jos joku haluaa nämä valmiit kaavat, laita sähköpostia). Ulkopuolen kangas on Eurokankaan kärpäsisienipuuvillaa ja vuorena saman kaupan pala fleeceä jossa toinen puoli sileä.
Ompelu onnistuis aika hyvin vaikka vuori venyy ja kuosi ei, olen melko tyytyväine lopputulokseen. Kokeilen kevättakkiin eri kaavaa, se kirpparilta ostettu retrokaava olisi siihen sitten. Takki on ollut käytössä jo monesti ja kaulurin kanssa kaula-aukkokaan ei haittaa menoa.

No sitten tais olla vuorossa naapurin vielä syntymättömälle vauvalle 6kpl nb/s kokoista vaippaa, pul/fleece tai coolmax yhdistelämällä ja tarroilla. Kaava on se oma jolla on tehty aika monta vaippaa.
Vaipat kun oli tehty oli vuorossa samalle vauvalle kaukalonlämpöpussi, kaavan piirsin meidän omasta Eisbärchen lämpöpussista, eli on vähän sinnepäin kun valmiista on vaikea piirtää. Kankaiksi naapuri valitsi Norsut- pul kankaan ja sisälle paksu ruskea fleece, välissä on pehmeä lämpövanu, vetoketju on muistaakseni 45cm pitkä ja lisäksi vielä kuminauhanyöriä ja kiristin yläreunaan, metalliset renkulat nyörinreikiin laitettiin Napissa ja nauhassa. ompelu oli helpompaa kuin ensin ajattelin, ajtuksissani tein hommasta niin vaikean etten ensin uskaltanut aloittaa, onneksi kaikki onnistui kerralla ja ratkojaa ei tarvittu. Eka kuva ei ole kovin onnistunut mutta ainoa jossa näkyy vyönreiät.

Seuraavaksi on tulossa lisää vaippoja, mekko ja paljastuksia mitä olen tehnyt salainen ystävä vaihtoon.

Kommentit

  1. Ihana toi kaukalopussi ja takki ja kaikki!

    VastaaPoista
  2. Onpa ihana kaukalopussi. Pitääpä laittaa korvan taakse, jos vaikka tekisi vähän isomman pussin. Takkikin on tosi hieno.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kävit katsomassa tekeleitäni, kerro mistä pidit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydennystä suurperheen vaatekaappiin

Päivittelen puoli vuotta hiljaisuutta

Joulupukin konttiin lähteneitä