Paljon vaatteita ja muuta päivitystä

Vaikka en ole päivittänyt blogiani en silti ole ollut varmaan päivääkään eteikö jotain käsitöihin liittyvää olisi tullut puuhailtua. Nyt päivitettävää on taas reilusti, kuvat kertokoot sanoja enempi.

Kangastuhoajaiset joissa olen taas mukana eivät aivan samanlaista ompelu vimmaa ole herättänee kuin keväällä, syynä ehkä se että yritän noita puuvillakankaita ommella vähemmäksi.
Tässä muutama tuhottu jämäkangas uudessa muodossaan nuken peitto ja tyyny sekä tyynyliina ja pussilakana eli 4 valmista työtä.
Vihdoin sain ommeltua sen ompelu essun jota olen kauan suunnitellut, vanhoista farkuista, ei kyllä vähentänyt kankaitani koska ostin kirpparilta 50 sentillä. Taskuihin voi laittaa kaikki ne jotka muuten olisi aina hukassa työpöydällä tai jossain, eli ratkoja, neulatyyny, hakanneulat, mittanauha ja sakset. uutta tässä ei ole muutakuin ompelulanka ja yksi neppi pari.
Naapurin pyynnöstä ompelin hänen kummipojaleen kahdet pitkälahkeiset bambujoustofrotee housut ja ylijääneestä kankaasta hänen omalle pojalle kahdet shortsit. lisäksi onmpelin omista kankaista pojalle joustofrotee huivin kun ei mitään anna päässä olla ulkona, tästä en kerennyt kuvaa napata valmistuivat niin viimetipassa ennen kun lähtivät reissuun. Mieleisiä ovat kuulemma olleet. yksi tuhosaldoon lisätävä näistä.
Synttäreitä on taas saatu juhlia, tällä kertaa oli kyseessä kaverin kaksoset, tyttö ja poika jotka täyttivät vuoden, lahjaksi housut pojalle ja mekko tytölle. Mekon kanssa oli hieman ongelmia, kaava oli hukassa joten piti tehdä toisella kaavalla, alkuperäisen suunnitelman mukaan olisin tehnyt pinkkiraidallisesta mutta kangasta ei ollut riittävästi joten piti tehdä kelta raidallisesta mutta siitäkään ei riittänyt kuin yläosaan ala osa on bambua, kaula-aukon reunakanttaus olisi saanut olla tiukempi, ym...no aikaa korjailuihin ei ollut koska lahjat valmistuivat puoli tuntia ennen synttäreille lähtöä. Kyllähän nuo kuitenkin kelpasivat. 2 valmista saldoon lisättäväksi.

Ensi viikonloppuna on taas yhdet synttärit, kun kaverin poika täyttää kolme ja hänelle lahjaksi on jo valmiina yllättäin joustofrotee housut, enää paketoimista ja korttia vaille valmiina. 1 saldoon lisää.

Viimein sain valmiiksi pöydällä lojuneen retromekon tytölle, jos ei omalle niin sit jollekin toiselle. Kaavana Ottobressa ollut Kukkopillitoppi ja koko 92cm, oli kyllä julmetun työläs tehdä, no toinen samanlainen tulis varmaan jo nopeemmin. Saldoon 1 lisää. Napit on kirppikseltä eilen ostettuja, myyjän mukaan luunappeja, olivat tosi vanhoja. Pitää päivittää muutkin kirppislöydöt ennen kuin hukkaan tai käytän ne.

Kommentit

 1. Hienoa työtä taas. Teillähän juhlia riittää :) Hieno tuli tuosta ompeluessustakin.

  VastaaPoista
 2. Ompeluessu olisi kyllä tosi hyvä! Aina on kaikki tarvikkeet väärällä pöydällä.

  Kivoja ompeluksia kaikki, tykkään erityisesti tuosta keltaisesta liivimekosta =)

  VastaaPoista
 3. Wau.
  Ei voi muuta sanoa. Kateellisena katson miten saatkin niin paljon ompeluksia ommeltua!
  Erityisesti viehätti se kaksosten setti, mekko ja housut näyttävät yhdessä todella hienoilta!
  Saako vielä udella, että millä kaavalla sinä teet näitä joustofroteehousuja? Meillä se täydellinen kaava on vielä löytämättä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kehuista, yleensä olen itsekin tyytyväinen tuotoksiini, harvemmin on niitä murheen kryynejä.
  Housun kaava on muokattu Ottobre 1/07 ollesta kaavasta jossa koot 62-98cm. Tutut saa kaavoja tulla piirtämään ja lapset olis leikkikavereista innoissaan.

  VastaaPoista
 5. Loistavaa! Pitää tulla tässä piakkoin kaavoja piirtelemään Eevin kanssa, kunhan tässä ollaan taas terveenä!

  VastaaPoista
 6. Erityisen kiva tuo ompeluessu, taidan ottaa idean käyttöön!

  VastaaPoista
 7. Ihania juttuja sulla. Mä olen vielä näissä hommissa aloittelija. Ihastuin täysin tuohon essu-ideaan. Varmasti kätevä! Täytyy seuraavalla kirppisreissulla keskittyä risaisiin farkkuihin, jotka saisi halvalla.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kävit katsomassa tekeleitäni, kerro mistä pidit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydennystä suurperheen vaatekaappiin

Päivittelen puoli vuotta hiljaisuutta

Joulupukin konttiin lähteneitä