Kaikenlaisia kestoja...

Koneet on taas sanoneet sursur ja seuravanlaisia tuotoksia on saatu aikaan. Nyt meillä on hommia hidastamassa räkätauti, vasta oli mahatauti eli sama tuttu sairastelu jatkuu meillä, millonhan tämä helpottaa. Kaikesta huolimatta aina jotain saa tehtyä.Kaksi sivunepillistä taskuvaippa, apina ja omena, kaavana sama kun aiemmissa sivunepillisissä vaipoilla. On ne niin söpöjä, vaan kun ei tarviis enää enemmän ommella nyt jo liikaa. Vielä ompelen parit harkkahousut varastoon kun saan mieleisen kaavan viriteltyä. Tein myös yhden M-kokoisen etutarrallisen taskuvaipan jonka möin tutulle, siitä nyt ei kuvaa ole tänne laittaa.
Sitten on syntynyt myös nippu kesto pikkuhousunsuojia ja yksi side. Kosteussulkuna kaikissa paitsi siilissä on br-pul, ja imuina bambu tai trikoota, myös sisäpinta on edellä mainittuja, siili phs on kosteussuluton. Siili ja pääkallonen saivat jo uuden kodin, veljeni kihlatulta.Mallina on noissa ylemmissä mukailtu Kestovaippakaupan sidettä, tosin olen vähän mukannut siivekkeitä ja alemmat on taas Kestovaippainfon kaavolla tehty, tosin pienempien kaavaa olen mukannut siivekkeistä kapeamaksi. Istuvuus on näissä kyllä tosi hyvä ja pysyvät mukavasti paikallaan. Olen humannut että pul kannattaa laittaa poikittain langansuuntaan nähden, pysyy paremmin paikallaan. Lisää on tulossa, on näitä tehty kyllä jo aikasemminkin eli omiks tarpeiks alkaa olla jo.
Ja tänään kun hermostuin kaupassa käydessäni hedelmämuovipussien määrään ompelin kestohedelmäpusseja, materiaalina on kaiketi organzaa, joskus Eurokankaan palalaarista ostettua kyseiseen tarkoitukseen mutta en ole saanut vaan tehtyä ja nyt sitten tein kerralla 7kpl että eiköhän näillä muovitpussit vähene. Sivusaumat on ommeltu saumurina simultaanitikillä lyhyellä pistonpituudella ja suuaukko rullapäärmeellä. Painoa yhdellä pussilla on n.5g eli ei juurikaan enempi kuin muovi tai biopussilla joita esim. prismassa on tarjolla. ajattelin että suljen pussit noilla sulkioilla punnituksen jälkeen ja liimaan lapun sulkijaan. seuraavalla kauppareissulla pääsevät testiin nyt pesen ne vielä ensin. Aikaa 7 pussin tekoon meni vain yksi tunti eli ei ainakaan ajanpuutetta voi syyttää jos ei muka ehdi tekemään.

Kommentit

  1. Minä aina tasaisin väliajoin mietin kestohedelmäpussien tekemistä, mutta joka kerta se kaatuu siihen, että meillä hedelmäpussit on just sopivan kokoisia roskapusseja. Jos niitä ei olis, pitäis olla erikseen roskapusseja, jotka taas on yleensä liian isoja ja paksumpaa muovia. Tämän dilemman kun sais ratkaistua kestosti...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kävit katsomassa tekeleitäni, kerro mistä pidit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydennystä suurperheen vaatekaappiin

Päivittelen puoli vuotta hiljaisuutta

Joulupukin konttiin lähteneitä