Herkullista kinkku-juusto piirakkaa
Nyt kun lapset nukkuu niin pääsee taas kirjoittamaan. Kaikki ovat kehuneet tätä piirakkaa ja reseptiä kyselleet niin tässä se nyt sitten tulee. Hieman suurpiirteinen ohje mutta oman maun mukaan voi aikalailla tehdä.
Pohja:
100g margariinia/voita
2½dl vehnäjauhoja (voi laittaa osan muutakin)
2rkl vettä
Täyte:
150-200g kinkkukuutioita
1 pieni tai ½ isoa paprikaa pieninä paloina
1 pieni tai ½ isoa sipuli silputtuna
1/4 pakettia Koskenlaskija juustoa nokareina
150g juustoraastetta
persiljaa hienonnettuna
mustapippuria ripautellen
2½dl Valion Kippari savujuusto kermaa (käy tavallinenkin)
1 muna
Ohje:
Laita uuni lämpimään 200 asteeseen!
1. sekoita jauhot pehmeän rasvan sekaan ja lisä vesi, sekoita tasaiseksi. Levitä n.25cm vuokan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
2. Pilko kasvikset. Laita kinkku, sipuli, paprika ja mausteet pohjan päälle ja sotke vähän varovasti.
3. Lisää täytteiden päälle juustonokareet ja raaste.
4. Sekoita muna ja kerma keskenään erillisessä astiassa ja kaada tasaisesti täytteen päälle. Jos tulee epätasaisesti voit täytettä vähän sekoitella varovasti.
5. laita piirakka uuniin alatasolle, paista n.20-30 minuuttia tai kunnes pinta on kivasti ruskettunut ja täyte hyytynyt.
Siitä vaan kokeilemaan ja neuvoja voi kysyä jos jokin oli epäselvästi kirjoitettu.
Pohja:
100g margariinia/voita
2½dl vehnäjauhoja (voi laittaa osan muutakin)
2rkl vettä
Täyte:
150-200g kinkkukuutioita
1 pieni tai ½ isoa paprikaa pieninä paloina
1 pieni tai ½ isoa sipuli silputtuna
1/4 pakettia Koskenlaskija juustoa nokareina
150g juustoraastetta
persiljaa hienonnettuna
mustapippuria ripautellen
2½dl Valion Kippari savujuusto kermaa (käy tavallinenkin)
1 muna
Ohje:
Laita uuni lämpimään 200 asteeseen!
1. sekoita jauhot pehmeän rasvan sekaan ja lisä vesi, sekoita tasaiseksi. Levitä n.25cm vuokan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
2. Pilko kasvikset. Laita kinkku, sipuli, paprika ja mausteet pohjan päälle ja sotke vähän varovasti.
3. Lisää täytteiden päälle juustonokareet ja raaste.
4. Sekoita muna ja kerma keskenään erillisessä astiassa ja kaada tasaisesti täytteen päälle. Jos tulee epätasaisesti voit täytettä vähän sekoitella varovasti.
5. laita piirakka uuniin alatasolle, paista n.20-30 minuuttia tai kunnes pinta on kivasti ruskettunut ja täyte hyytynyt.
Siitä vaan kokeilemaan ja neuvoja voi kysyä jos jokin oli epäselvästi kirjoitettu.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kävit katsomassa tekeleitäni, kerro mistä pidit!