Tämän vuoden synttärikakut

Meillä kevät on synttäreiden aikaa, minä ja tyttö olemme tammikuussa syntyneitä, poika ja mies taas molemmat maaliskuussa. Aikuisille ei enää kakkuja tehdä mutta lapset saavat aina jotain kivaa.

Tyttö täytti nyt vuoden ja sai marsipaanilla kuorrutetun leppiskakun, sisällä tavallinen kakkupoja kerma ja hillo täytteellä. Ekaa kertaa tein kuorrutuksen marsipaanilla ja mielestäni onnistuin aika hyvin. Kakku on juuri ennen kuvanottoa sivelty vedellä kuivumisen estämiseksi, muuttui mattapintaiseksi kun neste imeytyi.

Poika täytti neljä ja synttäreitä juhlittiin tänään, ja voitte kakun perusteella päätellä mikä on pojan mielestä huippu juttu. Kakku on perinteinen kermakakku jossa päällä syötävä kakkukuva, nakitin pojan kummin ostamaan sen Kajaanin Ullanunelmasta, kun eksyin verkkokauppaan (http://www.ullanunelma.fi/) ja huomasin että liike löytyy myös Kajaanista.
Jännä tuo kakkukuva, se on tosi ohut vohveli jonka päälle se on printattu, se pehmenee kun se laitetaan edellisenä iltana kakun päälle, pitää vaan olla terävä kakkulapio että saa siististi palan leikattua leikattua kun on sellasta sitkeetä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydennystä suurperheen vaatekaappiin

Päivittelen puoli vuotta hiljaisuutta

Joulupukin konttiin lähteneitä