Mekkoja aurinkoisiin kesäpäiviin


Meillä on vielä lunta, mutta aurinko paistelee välillä hyvin lämpimästi. Aurinkoisia kesäpäiviä odotellessa on kiva surautella uusia kesämekkoja. Tämä raikas sitruunatrikoo pääsi ensimmäisenä ompeluun. Mekon kaavana on Nuppunen kirjan malleista Peipponen ja päällä minulla on koko 42, joka oli aika sopiva. Tämä kangas on peräisin Eurokankaan palalaarista ja muhinut hetken kaapissani. Kuvassa kädessäni on tyttären ompelema donitsi, joka on tehty mekon jämäpaloista.


Mekko koostuu kahdesta kappaleesta ja on helppo ommella. Mekon kaula-aukon voi ommella kääntämällä saumavaran sisään ja tikkaamalla tai sitten alavaroilla kuten näissä. Hihan ja helman reunat on ommeltu saumurin peitetikillä. Nämä mekot on itseasiassa tyttärelleni ja hänen serkulleen. Kuvassa vasemmalla koko 42 ja oikealla 36, tyttäreni ei suostunut malliksi, joten sovituskuvassa mekko on minun päällä ja tytär toimi kuvaajana.


 Mekoissa on helmassa sivusaumassa laput, joissa lukee "hand made with love". Tässä kuvassa kuosi ja väri näkyvät parhaiten. Nyt serkuksilla on taas jo tavaksi muodostuneet samismekot kesäksi. Kaava on nyt testattu ja hyväksi havaittu, joten seuraavaksi miettimään mistä kankaasta ompelen itselle mekon.


Tämä mekko on lojunut vuoden jos toisenkin ompelukorissa leikattuna odottaen sopivaa hetkeä ompeluun. Minulla ei ole mitään havaintoa millä kaavalla olen mekon aikoinaan leikannut ja mitä kokoa se on, mutta veikkasin että koko on M. Monta vuotta olin aika tukevassa kunnossa ja vielä viime kesänä olin 20 kg nykyistä painavampi ja silloin mekko ei olisi mahtunut vaikka olisin sen ommellut. Hiukan nafti tämä on vieläkin, mutta kyllä se kesällä näyttää paremmalta. Tarjosin mekkoa tyttärelle, mutta hän ei tästä väristä perusta vaikka koko olisikin ollut sopiva hänelle.


Mekossa on raglanhihat ja pääntien huolittelussa on käytetty samaa trikoota kaksinkertaisena kaitaleena ommeltuna saumurilla, tällä kertaa en tikannut, koska asettui niin hyvin muutenkin. Hihansuiden käänteet on ommeltu saumurin peitetikillä siisteiksi.


Mekossa on hieman levenevä ja kaareva helma, johon on ommeltu 3 cm käänne saumurin peitetikillä. Mekon todellinen väri näkyy parhaiten sovituskuvassa.

Mitähän sitä seuraavaksi ompelisi? Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulupukin konttiin lähteneitä

Täydennystä suurperheen vaatekaappiin

Päivittelen puoli vuotta hiljaisuutta