Juhannuksesta jouluun ja sitten uudet kujeet

Ja niinhän se aika taas vierähti syksyllä ja lupaillut blogin päivitykset jäi vain haaveeksi.
Sitä eletään ruuhkavuosia tässä perheessä. Niin kiire ei kuitenkaan ole ollut että ei ois ompelemaan kerenny. Tässä siis syksyn satoa ja joulunlahjoja. Kuvat eivät ole aika järjestyksessä.

 Joululahjaksi omalle pienemmälle pojalle froteinen traktoripaita uusimman ottobren kaavalla koko 110. Kankaan tilasin Royal-tuotteelta.

Ystävälle ompelin tämän laukun joululahjaksi retrokankaasta ja napitkin kierrätystä, malli on omasta päästä. Kaapin aarteista tehty.

 Ystäväni tyttärelle ompelin tämän retrohameen, koko jotain 134/140, kaava taas oma. Tähänkin kaikki tarpeet löytyivät kotoa

 Nämä housut leikkasin jo elokuun alussa mutta valmistuivat vasta jouluna kun oli aikaa ommella. Ylemmässä kuvassa on pienemmälle pojalle n.110cm ja alemmassa isommalle pojalle n.145cm. Mustat velouria Eurokankaasta ja turkoosit joustofroteeta Myllymuksuilta. Kaavat mitälie.


 Kankaiden jämistä pyöräytin hattuja, sirkushepoista toinen omalle tytölle ja toinen joululahjaksi lasten serkulle. Apilapipo odottelee vielä kotia kaapissa, joku neiti saa sen synttärilahjaksi.

Sirkushevoset laukkasivat kummistytölle joululahjaksi, 92cm paitana, kaavana perinteinen Papana.

 Traktorit huristivat kummipojan joulupakettiin, 80cm papana-paitana, kangasta tuli joskus hamrattua ja sitä on vieläkin kaapissa.

Runoratsut kopottelivat toisen kummitytön joulupakettiin 92cm papanana.
 
Typykkä on kasvanut hurjaa vauhtia ja uusia mekkoja piti saada, pussihelmainen Ruiskukka velourmekko on kokoa 128, jokin ottobren kaava raglan paidasta.

Sirkushevoset hihattomana liivimekkona, kaavan piirtelin itse kun ei mistään löytyny sopivaa, hyvä siitä tuli, helmassa mittaa reilusti ettei heti jää pieneksi. Koko jotain 120-130cm.

Pinkki velourmekko oli majaillut kanssa pitkään työpöydällä ihan vaan kaula-aukon resoria odottelemassa. Tyttö ilmoitti että haluaa huppari taskun siihen, valmiiseen mekkoon oli kohtalaisen vaikea sellainen ommella, liekö ees suoraan tullut mutta tytölle kelpaa. Kaavasta ei oo enää hajuakaan mutta koko on n.122/128cm

Pari hamosta ompelin mekon velourin lopusta, nää on noin 100-110cm.

Tyttösen yömekot alkoivat kaikki olla pieniä joten reilumpia piti pyöräyttää kerralla useampi. Tämä kaava on hyväksi havaittu jo useammassa koossa, ja nyt valitettavasti ison koko jo käytössä 128cm siis. Perhosbambua oleva mekko meni joulupukin konttiin ja tyttö sanoi jouluna että täähän on sun tekemä, vaikkei nähnytkään kun tein sitä, mutta lappu helmassa paljasti minut.

 Tämän yömekon tarpeet on jämiä mitä kaapista löytyi, lisää kankaita en ole hankkinut juurikaan viimeiseen puoleen vuoteen.

Tämäkin kangas on kaapissa marinoitunut jo varmaan pari vuotta ja nyt siitä tuli
pupu-fanin yömekko. On onneksi kasvunvaraa vielä näissä mekoissa ja
 sitten piirrän kaavaan seuraavan koon.
 
Tuttinauhojakin oon värkkäilly vauvalahjoihin. Nauhat Kuopion Nappi ja nauhasta ja lenksut ja klipsit Nappikauppa Punahilkasta netistä.
 
Ylihuomenna kerron teille haasteesta jonka asetin itselleni ja kangasvarastolleni vuodelle 2014.
 Ja haastanpa vielä muutkin samassa tilanteessa olevat mukaan
.
Ihailkaa nyt näitä ja lukekaa ylihuomenna mun uudet kujeet!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydennystä suurperheen vaatekaappiin

Päivittelen puoli vuotta hiljaisuutta

Joulupukin konttiin lähteneitä