Äiti tytölleen takkia ompeli, mutta ei tullut sopivaa takkia siitä

Tällaisen retrotakin sain aikaan eilisillan ja tämän päivän aikana. Tarkoitus oli tehdä siis koeversio koska kokeilin uutta kaavaa, ja onneksi tein harjoituskappaleen koska tästä tuli valtava.
Kaava on muokattu Suuri Käsityölehti 3/2006 mallista nro 19, koko 104cm. Muuta en kaavassa juurikaan muokannut kun hupun lakiosan ja edestä jätin pois erillisen nappilistan ja lisäsin noin 3cm KE reunaan saumavaroja lisää sekä jätin kaikki ylimääräiset leikkaukset ja muut hörsöt pois. Hyvä malli mut järjettömän iso kokoinen sanoisin että 116cm ois lähempänä oikeaa kokoa, nyt yritän uudestaan tekemällä pienemmän koon mukaan samanlaisen koeversion.
Kaikki tarpeet löytyivät kaapista, kuosikangas ja vuori kirpparilta ja napit anopilta saatuja retronappeja, siis tosi retro.
Pakko moittia käsityölehden kuvia, niistä kun ei saa oikeesti välillä mitään kuvaa millainen malli on kyseessä, tästäkin takista kuva vain sivusta :(

Tässä takki takaa

Ja tässä näkee miten valtava takki on 97cm kokoisen päällä,
neiti suoraan saunasta ja nukkumaan menossa kun äiti patistaa vielä kuvaan ;)

Tämä takki on jos saamassa käyttäjän ystäväni tyttärestä.

Kommentit

 1. No ompa valtavan kokoinen tosiaan. Harmi, että ei tullut sopivaa, mutta onni, että teit testitakin (jonka minä olisin varmaan malttamattomuuttani jättänyt tekemättä ja sitten ois harmittanutvielä enemmän)

  VastaaPoista
 2. Hiukkasen mennyt lehdessä koot sekaisin? Vai onko malli suunniteltu amerikkalaistyyppiselle vartalolle? ;)
  Hymyilyttin, kun huomasin tuon kuosin! Sain nimittäin käsiini juurikin tuota samaa kuosia olevat pussilakanat pari viikkoa sitten! Nyt keikun kahden vaiheilla... Käyttääkö pussilakanana vai surruutellako hienoja vaatteita... Kas siinä pulma! MInun kankaassa väritys hieman ruskeampi kuin sinulla.

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis takki!
  Olen törmännyt samaan "ongelmaan" itsekin lastenvaatteiden mitoituksen kohdalla (siis nimenomaan Suuren Käsityölehden ohjeissa), että jos tekee samaa kokoa kuin kaupan vaatteet ovat, saa liian suuren. Sama neuleissa. En ymmärrä miksi ne ovat niin väljät koot (aikuisten malleissa en ole huomannut samaa ongelmaa!)...
  Harmillista, mutta onneksi kokeilit ensin.

  VastaaPoista
 4. Hieno takki. Aina on hankala tietää miten ne koot niissä kaavoissa menee. Kun ne vaihtelee niin paljon.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kävit katsomassa tekeleitäni, kerro mistä pidit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydennystä suurperheen vaatekaappiin

Päivittelen puoli vuotta hiljaisuutta

Joulupukin konttiin lähteneitä