Eskarilaisen vaatekaapin täydennystä

Kesän aikaana oli ison pojan housupuolelle iskenyt kato, siellä oli pieniä ja kuluineita vaan. Poika meni eskariin ja tuli vähän kiirus tehdä lisää housuja, niitä tuli sit sarjana neljät kerralla. Kaava on kirjasta Trikooasuja pienille ja suurille, Lennartsson Åsa, todella hyvän mallinen housun kaava, lahkeisiin olen lisännyt pituutta jonkun verran joten koko on noin 130/140cm. Turkoosit ja tummanvihreet Metsolan joustofroteeta, mustat Marimekon velouria ja oliivi EK:n velouria. Surautin myös pipon Metsolan OnTheRoad joustofroteesta, kun noita siistejä pipojakaan ei oikeen löytyny kaapista.

Myös paitahylly kaipaa täydennystä, tein kokeeksi paidan Ottobren Creative Workshop 301 kaavapaketin suoralinjaisella kaavalla, ja koko on 134cm, hiukan on olkapäiltä roikkuvaa mallia, olis ehkä ollu pienempi koko parempi. Kangas on Metsolan joustofroteeta ja resori myllymuksuilta.

Lasten serkkutyttö oli vailla syksyisempää pipoa, joten tekaisin tällasen hänelle kun olivat meillä kylässä. Kangas on Metsolan Blossom joustofroteeta.

Kommentit

  1. ihana tuo blossom pipo. mullon kanssa sitä metritolkulla mutten ole vielä keksinyt mitä siitä teen. huppari voisi olla myös kiva.

    VastaaPoista
  2. Se kapeampi mallikin on aika reilu olalta, tein hiljattain 95-senttiselle pojalle 98 paidan, ja olkapäät on kuin laatikot vaikka paita on muuten juuri sopiva.

    VastaaPoista
  3. Olen tehnyt aikaisemmin pojalle paitoja ottobre 4/2004 kaavalla ja se on kapeempi olalta ja muutenkin, tytölle oon tehny paidat ja mekot SK 1/09 kaavalla, siihen pitää hihoja pidentää ja helmaakin vähän mutta niinhän se melkein kaikissa on.

    VastaaPoista
  4. Ihania värejä!

    Minä tein tämän syksyn paidat pojalle Ottobren (4/2011) More Gray kaavalla. Hyvä hoikan pojan malli. Hihojen pituutta kannattaa siihen vähän lisätä ja kaula-aukko on pienehkö.

    VastaaPoista
  5. Hienoja housuja ja ihanat nuo pipot :)

    VastaaPoista
  6. Ihanaa housupyykkiä narulla!

    VastaaPoista
  7. Hienoja housuja. Pitäisi itsekin tehdä 7v. pojalle uusia housuja, kun kaikki on käynyt pieneksi tai polvista puhki. Yritin googlettaa tuota kirjaa trikoovaatteita pienille ja suurille, mutta sitä ei löytynyt. Onko se joku vanha kirja? Itse vasta aloittelen ompelujuttuja, joten olisi kiva saada erilaisia kaavoja, joista voisi sitten muokkailla mieleisekseen.

    VastaaPoista
  8. Anteeksi olin kirjoittanut kirjan nimen väärin, nyt olen korjannut sen tekstiin. kirja on vuodelta 1984 ja lainasin sen Kuopion kirjastosta.

    VastaaPoista
  9. Kiitos. Löysin netistä sen kirjan 5 euron hintaan, joten laitoin heti tilaukseen. :) Kaavoja ei ole koskaan liikaa. :)

    VastaaPoista
  10. Lisään vielä edelliseen, että harmi, kun siitä netistä löytyneestä puuttuikin kaava-arkit, joten en sitten tilannutkaan. :/ Jos jostain löydän sellaisen jossa vielä on kaava-arkit jäljellä niin ostan. Tai sitten käyn kirjastosta kyselemässä.

    VastaaPoista
  11. Ihana kuva tuo pyykkinaruhousut :) Ja kivoja ja tosi siististi tehtyjä ompeluksia sulla muutenkin. Päätinkin antaa sinulle tunnustuksen, se löytyy blogistani.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kävit katsomassa tekeleitäni, kerro mistä pidit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydennystä suurperheen vaatekaappiin

Päivittelen puoli vuotta hiljaisuutta

Joulupukin konttiin lähteneitä