8. marraskuuta 2010

Paljon tekemistä vain vähän aikaa...

Nyt on saanut huomata sen, ettei aikaa riitä käsitöille entiseen tapaan ja välillä myös jaksaminen kortilla. Meidän kolmesta lapsesta vain yksi eli pienin nukkuu päiväunet joten päivällä ei ole aikaa käsitöille saatikka lepäämiselle, illalla ei useinkaan jaksa enää tehdä mitään. Ja sitte jos on pakko tehdä jotain valmiiksi se ei huvita pätkääkään, mielummin teen kiireettä ja silloin kun huvittaa. Tässä on nyt kooste viime aikaisista tekeleistä, siis yli kuukauden ajalta.

Tyttärelle mekko SK 1/2009 ohjeelle koko 104cm kankaat Metsolasta. Jämä palasta syntyi vielä hame, vyötäröllä resori, mistään ei löytynyt samaa sävyä joten piti tyytyä Metsolan limeen joka on lähin.

Isolle pojalle ompelin paidan koossa 128cm jokin vanha Ottobre kaava kyseessä, paita on JNY Design viidakko interlock trikoota Metsolasta. Olin laiska ja tein kaula-aukon perinteisesti resorilla, nopeempi tehdä ja vähemmän näpräystä, onnistuikin ihan hyvin eikä lörpötä.

Tyttärelle tein myös uuden yömekon kun kaikki alkaa jäädä pieneksi, kaava on Ottobre 6/2009 ja koko 98cm. Kangas on paikallisesta kangaskaipasta ostettua trikoota, leppäkerttua kuten tyttönen sanoi, resorit Myllymuksuilta.

Ompelin kaikille lapsilleni samasta raitajoustofroteesta paidat/bodyn, tarkoitus ei ole pukea samaan aikaan kaikille näitä päälle :) Kaavoina paidoissa samat kuin usein aiemmissakin, bodyn kaava on yläosastaan Ottobre 4/2004 ja alaosa tutan bodysta piirretty, koko on 74cm ja on vielä vähän iso. Paidat ovat n. 98cm ja 128cm
Myllymuksujen ruskeasta piparikukka joustofroteesta valmistui pitkähihainen mekko tytölle, koko 98cm ja kaava sama paidan kaava kuin yleensä helmaa vaan levennetty ja pidennetty. Käytössä tähän kankaaseen tulee helposti pitkiäkin langannousuja joten en kauheen tyytyväinen ole laatuun, ihanan pehmeetä ja joustavaa on kyllä.
Traktoripaidat ompelin ex-naapurin pojalle, valmista tuli muuttopäivänä joten ehtivät muuttokuormaan. Paidat ovat kokoa 92/98cm, traktorijoustofrotee Metsolasta. Tätä kangasta on omille pojille vihreenä ja ruskeena odottamassa ompelua.

1 kommentti:

  1. Ihana tuo hippikukkamekko, tuo on kyllä aivan ihanaa tuo kangas. Samalla kaavalla tein muuten siitä pinkistä pilvivelourista neidille.

    VastaaPoista

Kävit katsomassa tekeleitäni, kerro mistä pidit!