Unohdettuja kesä- ja heinäkuun käsitöitä

OHO, pitäsisköhän julkaista tämäkin, jäänyt luonnokseksi ja nyt vasta huomasin, no eihän koskaan ole liian myöshäistä.

Hame tai oikeastaan kaksi naapurinrouvalle, h&m hameesta piirretyillä kaavoilla, kangas joustavaa trikoota ja vyötäröllä kuminauha. Toinen hame oli musta ja se ehti ompelusta käyttöön ennen kuin kerkesin kuvata sitä, on kuulemma paremmat kuin alkuperäinen. Mustaan jouduin tekemään vyötäröosan resorista kun tilattu kangas olikin kapeampaa kuin tämä toinen väri.



Sain pikatilauksen, ystäväni kummipojan vanhemmat olivat menossa naimisiin ja tälle pojalle ei sitten mistään löytyny mustia suoriahousuja koossa 74cm. Joten ystäväni toi minulle kankaat ja kuminauhan, aikaa ei ollut kiun pari päivää häihin joten kiirus oli, alle vuorokaudessa oli housut valmiina. Kaavana käytin Ottobre 3/2009 ja malli oli vauvafarkut, pienillä muutoksilla. Pidensin lahjetta muutaman sentin ja jätin vetoketjun pois, tein vain valesepaluksen, napinläven ja napin ihan näön vuoksi, myös prässit eivät ohjeeseen kuuluneet. Tämä oli aika haasteellinen mutta mielestäni onnistunut työ, kuvaamine olikin sitten vaikeaa niinkuin aina mustan kanssa, mallina naapurin poika joka suurinpiirtein samaa kokoa.




Omalle tytölle ompelin shortsit bambujoustofroteesta, ihan vain housunkaavaa lyhentämällä, kuminauhan puutteen takia eivät ehtinee jalkaan tänä kesänä joten laitetaan odottamaan ensi kesää mahtuvat varmasti silloin jos saadaan jo tyttö kuivaksi ehkä vielä vaipan kanssakin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydennystä suurperheen vaatekaappiin

Päivittelen puoli vuotta hiljaisuutta

Joulupukin konttiin lähteneitä