24. heinäkuuta 2009

Nyt se päivitys tulee, vihdoinkin!

Lupasin tämän tällä viikolla tehdä ja reissuun lähtö on huomenna joten viimein mahdollisuus on nyt ja nyt se tehdään. Jospa jatkossa tulis useemmin tehtyä niin ei menis niin kauan tähän, nyt meni tunti.

Melkein kuukausi on päässyt vierähtämään viime päivityksestä joten paljon on tullut tehtyä, en varmaan kaikkea ole muistanut edes kuvata mutta suurin osa kuitenkin. Ei nä ole valmistumis järjestyksessä mutta liekö tuolla merkitystä, en ees muistais.

Vähän kirppari löytöjä, pussilakana, vinokantia, vanhoja luunappeja ja simpukkanappeja. Myös sormustin ja valkoinen tyynyliina nyplätyillä pitseillä löytyivät samalla reissulla. Kuva on huono :( Tyynyliina on jo saanut uuden ulkonäön hameina joten niistä kuva seuraavaksi. Tyynyliina kahtia, kuminauhakuja ja kuminauha, se on siinä!
Muilta kirppari keikoilta olen myös kankaita hamstrannut, ja pari vetoketjua ihan niiden vetimien takia. Kankaat pieniä tilkkuja, lisäksi ihan verhot joille olen ratkojaa näyttänyt ja nyt pitäs ostaa vähän tarvikkeita että sais ikkunaan. Vaihtareitakin olen harrastanut ja tässä yksi kirja jonka vaihdoin toiseen käsityöaiheiseen minulle tarpeettomaan kirjaan, vieressä kirjan ohjeilla tehty neidille pikkarit resori neuloksesta. Muitakin kaavoja on tullut kirjasta kokeiltua, esimerkiksi seuraava lippis.Lippiksia ole tehnyt jo kaksi eli molemmille mukeloille oma mutta kuva nyt vain pienemmän päässä olevasta. Suurensin kaavaa hieman isomman lippistä varten, materiaalina joustofrotee ja lipassa kaksi kerrosta puuvilaista tuki kangasta, olisi sanut olla vieläkin enemmän tukevuutta, ehkä seuraavassa.
Yksi kangaskassi on tilaustyönä tehty, ja pari on kahvoja vaille valmiita. Kierrätys kankaita molemmat, joten tarpeet ei kauheesti maksanu.

Yksin kotona vietetty viikonloppu, ja tässä tulos
Seuraavaksi on erään yksin vietetyn viikonlopun tuotoksia, hamppucollegesta tiskirätti jos kauemmin palvelleen Kestovaippakaupasta ostetun pellavarätin kaveriksi, tuo pellavainen on kyllä aivan huippu, ei jää märkiä raitoja pinnalle, meille ei enään wettexiä osteta.

Harkkahousuja tein hartaasti yli kuukauden kun en osannut päättää miten laittaisin kuminauhat, päistä kiinni ja kujiin vai saumavaraan ja kujiin, päädyin jälkimmäiseen ja ihan hyvät tuli. Ulkopinta pul-kangasta, sisäpinta raidallista bambufleeceä ja imut bambu-hamppucollegea kolme kerrosta. Kaava on itse piirretty, aiempien taskuvaippojen kaavasta.
Harkkahousujen alla pellavafroteeimu kokeiluun, jäi just sopiva pala ylitse kun ompelin selänpesukintaan. Loput meni "hyshys"-projektiin.

Tein talvea varten myös saunatuoksupusseja kuivatetuista koivunlehdistä. Kuivatin lehtiä vuorokauden pellillä huoneen lämmössä ja sitten vähän rutistelin rikki ja pussitin teenhaudutuspusseihin, kuhunkin pussiin tulin noin puoli desiä lehtiä. Pussien sulkemisen hoidin ompelukoneella puuvillalangalla ja pitkällä suoralla ompeleella. Näitä siis käytetään löylyvesi astiassa, laitetaan puolituntia ennen saunomista astiaan ja sitten kun tullaan saunaa nostetaan pussi kuivumaan voi käytää 3-4 kertaa samaa kun antaa kuivua välillä, ihana tuoksu. Kun aromia ei enää iroa niin pussin voi kompostoida, hajoaa siis täysin. Näistä ei kuvaa ole.
Jämätilkkuja kokeilin ommella vauvan tumpuiksi ja pari eri malli tein kokeeksi, kun on tutuille noita vauvoja tulossa taas useampia. Toiset resorilla ja toiset nauhakiinnitteiset, toimivuutta ei ole päästy vielä testaamaan.Viimein myös säkkittuoli sai päälisensä, kangasta haudoin kaapissa n.1,5v kun en oikein vaan uskaltanut alkaa ompelemaan, malli oli hankala laatikkomainen. Ongelma oli lähinnä siinä että päälinen piti saada irroitettavaksi ja sisus kätevästi ulos, nyt siinä on sitten vetoketju ja tarranauhaa joten päädyn saa kokonaan avoimeksi. Ei tämä ihan ratkomatta onnistunut, mutta tulipahan tehtyä.

Nämä siis tuli tehtyä yhden viikonlopun aikana, lisäksi pesin omakotitalomme kaikki ikkunat sisää ulkoa ja välistä, siivosin koko talon , pesin saunan ja pesuhuoneen sekä kodinhoitohuoneen viemärin ja altaan putkiston. oli vähän energiaa, niin että olisin ommellut enemmän mutta aikaa ei jäänyt :)
Vielä jäi pari juttua laittamatta kun ei ole kuvia, mutta aloitetaan niistä sitten seuraavan kerran. Sori jos on paljon kirjoitusvirheitä en jaksanut kokonaan läpi lukea niin tarkkaan.

1 kommentti:

  1. Voi, minullakin on tuo kirja!! Siellä on ihania simppeleitä ohjeita joista tällainen tumpelokin osaa jotain ommella! Osaan noista kaavoista jopa muokata vaatteita, siis tosi yksinkertaista on :-)

    VastaaPoista

Kävit katsomassa tekeleitäni, kerro mistä pidit!