31. tammikuuta 2014

Heikosti sujuu haaste, kangasta myytävänä!

Nyt ei voi kun tunnustaa että painoa tuli lisää 200g viime viikosta. Selityksiä voisin keksiä monia, mutta oikeasti olen syönyt liikaa ja liikunnalle ei ole löytynyt aikaa. Toki kaksi päivää juhlittiin tytön synttäreitä ja kakkuhan mulle maistuu liiankin hyvin. Nyt menee sitten myyntiin 400g kangasta.

Voisitko vastustaa tällaisia herkkuja, barbie-kakkua ja cakepopseja?

Tässä on 135g hattuja ommeltuna, ylempi siilihattu on kaksinkertainen ja alemmat yksinkertaisia.

 myyntiin lähtee petroolin väristä joustocollegea, eli sellaista ohuempaa ja joustavaa. Mitat leveys 156cm, min. korkeus 45cm ja max korkeus 64cm. MYYTY


Pala singletrikoota oranssia asuntovaunuautoa, tästä saa vielä t-paidan alempi pala kork. 48cm, leveys 80cm+lipare ja ylempi pala korkeus min/max 19/34cm ja leveys min/max 70/80cm. MYYTY.

Jos haluat ostaa palan niin laita kommenttia alle, ja sovitaan sit sähköpostilla loput.
 Rahat jota saan myydyistä kankaista säästän uusien vaatteiden ostoa varten, eli niin sanottuun palkintokassaan.

24. tammikuuta 2014

Kehno kolmas haasteviikko

Meni aika myöhäksi tänään päivitys, töitten jälkeen olen siivonnut ja leiponut koko illan, huomenna ja ylihuomenna ois tarkoitus juhlia tyttäreni 6v synttäreitä ja siinä sivussa myös omia 30v synttäreitä. 
Ei tee hyvää nää synttäreiden juhlimiset tälle mun projektille, viikon saldo oli vain -100g, mutta eipähän tullu painoo lisää ainakaan :) Viikon päästä voi vaikka sekin tapahtua, kun koko viikonloppu menee nyt juhliessa.

Ajattelin aluksi että kyllähän se paino joka viikko tippuu vähän ja en kirjannut sääntöihin kohtaa jos paino nousee. Korjataan tämä, eli jos paino nousee edellisestä viikosta niin joudun MYYMÄÄN tuplamäärän kangasta. Jos paino nousee 200g myyn 400g. Toivotaan ettei nouse.

 Kaikelta kiireeltäni kerkesin kuitenkin ommella sen 300g hameiksi tyttärelleni,
 sovituskuvaa en nyt saanut vielä otettua, mutta jos saan niin lisään sitten.

Nyt aattelin tehdä näistä pipoja sen 100g verran, ehkä enemmänkin jos kehtaan.

Kohti uusia kompastumisia ;)

17. tammikuuta 2014

Haasteen toinen viikko

Tänään on ollut taas totuuden hetki puntarilla, painoa lähtenyt vain 300g. Syytetään vaikka eilen olleita 30v syntymäpäiviäni, vaikken nyt ihan hirveesti mässäillyt :)

Verhot ja tyynynpäälliset sain valmiiksi ja kuvattua, toista verhoa en kuvannut kun on niin tylsä nurkka olohuoneen toisessa reunassa.


Kuva todisteeksi valmiista verhoista ja tyynynpäällisistä.


Seuraavaa projektia varten on valittu n.300g kankaita tytön hameita varten,
 leikkasin jo valmiiksi tänään niin sitten vaan ompelemaan.

Tavataan taas ensi perjantaina, toivottavasti muistan päivittää kun pitäis valmistella silloin tyttären 6v synttäreitä. Voi pikkasen vaikuttaa nämä synttäreiden juhlimiset tuohon painon putoamiseen. 
Hitaasti mutta varmasti on mun motto!

10. tammikuuta 2014

Haasteen ensimmäinen viikko

Nyt on ensimmäinen viikko takana ja totuuden hetki. Painoa oli pudonnut 1300g ja kangasta siis tuhottava ensi viikon aikana sama määrä tai enemmän.

Tämä pala sattui aika lähelle painoltaan, 1440g ja tästä tulee olkkariin uudet verhot sekä lopusta tyynynpäällisiä jos jää. Ja sit ei muuta kun hommiin...

Viikon päästä punnitu, uusi kangas ja kuva valmiista verhoista, palataan taas perjantaina.

Sillä viikolla kun blogissani on 100 lukijaa, arvon kaikkien lukijoiden kesken jonkun ompelukseni.

8. tammikuuta 2014

Uusi vuosi ja uudet kuteet!

 
Keksin joulun jälkeen itselleni haasteen, ettei elämä kävisi liian helpoksi se on moniosainen.

Ensinnäkin minulla on tavoitteena pudottaa painoa 10kg vuoden 2014 aikana. Lähtöpainoa en kerro vaan paljonko viikossa tippuu.

Toiseksi minun kangaskaappi joutuu myös laihikselle eli saman verran mitä viikossa laihdun joutuu vajumaan painollisesti myös kangasvarastoni eli 1kg=1kg.

Aikaa minulla on aina viikko punnituksesta seuraavaan, punnitus on perjantai aamuisin ja iltaan mennessä mun pitää raportoida siitä tänne ja esitellä sama määrä kankaita jotka joko ompelen, myyn tai lahjoitan pois. Jos aion ommella niin aikaa siihen on viikko eli esittelen perjantaisin myös edellisen viikon aikana ommellut jutut. Jos en saa ommeltua viikossa joudun lopulta myymään kankaan, raakaa peliä.

Ensimmäinen punnitus on siis tulevana perjantaina, koska aloituspaino on jo mitattu viime perjantaina. Tällä viikolla en vielä ompele, vaan valitsen vasta perjantaina kankaat.

Kuulostaa varmaan ihan hassulta, mutta minua tämä ainakin motivoi puuhailemaan myös ompelujuttuja laihdutuksen lisäksi. Teen tästä julkisen asian niin on paineta vähän ettei tule löysäiltyä. Siispä haastan muutkin hamsterit mukaan kilotalkoisiin, ilmoittautumisia otetaan vastaan kommenteissa ;) itse saa määrätä tavoitteet ja kankaat sekä tavan kadottaa ne kaapista.

Tämä ei ole mikään uudenvuodenlupaus vaan haaste itselleni!

6. tammikuuta 2014

Juhannuksesta jouluun ja sitten uudet kujeet

Ja niinhän se aika taas vierähti syksyllä ja lupaillut blogin päivitykset jäi vain haaveeksi.
Sitä eletään ruuhkavuosia tässä perheessä. Niin kiire ei kuitenkaan ole ollut että ei ois ompelemaan kerenny. Tässä siis syksyn satoa ja joulunlahjoja. Kuvat eivät ole aika järjestyksessä.

 Joululahjaksi omalle pienemmälle pojalle froteinen traktoripaita uusimman ottobren kaavalla koko 110. Kankaan tilasin Royal-tuotteelta.

Ystävälle ompelin tämän laukun joululahjaksi retrokankaasta ja napitkin kierrätystä, malli on omasta päästä. Kaapin aarteista tehty.

 Ystäväni tyttärelle ompelin tämän retrohameen, koko jotain 134/140, kaava taas oma. Tähänkin kaikki tarpeet löytyivät kotoa

 Nämä housut leikkasin jo elokuun alussa mutta valmistuivat vasta jouluna kun oli aikaa ommella. Ylemmässä kuvassa on pienemmälle pojalle n.110cm ja alemmassa isommalle pojalle n.145cm. Mustat velouria Eurokankaasta ja turkoosit joustofroteeta Myllymuksuilta. Kaavat mitälie.


 Kankaiden jämistä pyöräytin hattuja, sirkushepoista toinen omalle tytölle ja toinen joululahjaksi lasten serkulle. Apilapipo odottelee vielä kotia kaapissa, joku neiti saa sen synttärilahjaksi.

Sirkushevoset laukkasivat kummistytölle joululahjaksi, 92cm paitana, kaavana perinteinen Papana.

 Traktorit huristivat kummipojan joulupakettiin, 80cm papana-paitana, kangasta tuli joskus hamrattua ja sitä on vieläkin kaapissa.

Runoratsut kopottelivat toisen kummitytön joulupakettiin 92cm papanana.
 
Typykkä on kasvanut hurjaa vauhtia ja uusia mekkoja piti saada, pussihelmainen Ruiskukka velourmekko on kokoa 128, jokin ottobren kaava raglan paidasta.

Sirkushevoset hihattomana liivimekkona, kaavan piirtelin itse kun ei mistään löytyny sopivaa, hyvä siitä tuli, helmassa mittaa reilusti ettei heti jää pieneksi. Koko jotain 120-130cm.

Pinkki velourmekko oli majaillut kanssa pitkään työpöydällä ihan vaan kaula-aukon resoria odottelemassa. Tyttö ilmoitti että haluaa huppari taskun siihen, valmiiseen mekkoon oli kohtalaisen vaikea sellainen ommella, liekö ees suoraan tullut mutta tytölle kelpaa. Kaavasta ei oo enää hajuakaan mutta koko on n.122/128cm

Pari hamosta ompelin mekon velourin lopusta, nää on noin 100-110cm.

Tyttösen yömekot alkoivat kaikki olla pieniä joten reilumpia piti pyöräyttää kerralla useampi. Tämä kaava on hyväksi havaittu jo useammassa koossa, ja nyt valitettavasti ison koko jo käytössä 128cm siis. Perhosbambua oleva mekko meni joulupukin konttiin ja tyttö sanoi jouluna että täähän on sun tekemä, vaikkei nähnytkään kun tein sitä, mutta lappu helmassa paljasti minut.

 Tämän yömekon tarpeet on jämiä mitä kaapista löytyi, lisää kankaita en ole hankkinut juurikaan viimeiseen puoleen vuoteen.

Tämäkin kangas on kaapissa marinoitunut jo varmaan pari vuotta ja nyt siitä tuli
pupu-fanin yömekko. On onneksi kasvunvaraa vielä näissä mekoissa ja
 sitten piirrän kaavaan seuraavan koon.
 
Tuttinauhojakin oon värkkäilly vauvalahjoihin. Nauhat Kuopion Nappi ja nauhasta ja lenksut ja klipsit Nappikauppa Punahilkasta netistä.
 
Ylihuomenna kerron teille haasteesta jonka asetin itselleni ja kangasvarastolleni vuodelle 2014.
 Ja haastanpa vielä muutkin samassa tilanteessa olevat mukaan
.
Ihailkaa nyt näitä ja lukekaa ylihuomenna mun uudet kujeet!