Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on joulukuu, 2011.

Joulupukin apulaisen hommia

Kuva
Ja sitten ovat vuorossa tämän vuoden joululahjat, niin paljon en ehtinyt niitä ompelemaan kun olisin tahtonut, jouduin tyytymään ostettuihin tuotteisiin joidenkin lahjottavien kohdalla. Hello Kitty pipo on joululahja naapurin 3,5v tytölle, ulkopuoli Metsolan raitajoustofroteeta ja vuori trikoota, silityskuva H&M. Helikopterileijona joustofroteesta pyöräytin pipon ystäväni 2v pojalle, pipo on yksinkertaisesta kankaasta. Mestsolan ruiskukka velourista tehty hame meni ystäväni 6v tytölle ja EK:n punaisesta velourista tehty nappihame lasteni 4v serkkutytölle. Kaavan olen näihin piirtänyt itse kun eihän se kovin kummonen ole. Napit hameessa on kierrätettyjä. Tämä ihanuus on 8kk ikäiselle kummitytölleni, materiaalina ruiskukka velour ja kaava muokattu Papana paidan kaava Ottobresta 4/2010, koko n.74/80cm. Tää mekko on ylisöpö lapsen päällä. Nämä paidat on omalle 1v 8kk pikkupojalleni, kaavana on Papana paita koko 86cm hihat muokattuna resorittomiksi ja helmaa vähän pidennetty.

Vaippoja ja muuta vauvalle tarvittavaa

Kuva
Näitä on sitten värkätty pikkuihmisiä varten <3 Ruokalappuja vaippakankaiden jämistä, mallit omia ja koot sen mukaan millaisen palasta sai. Nauhat kanttaukseen ostettu Nappi ja nauhasta ja tarrat on aplixia. Näitä ihania tuttinauhoja tein vähän jemmaan ja yksi meni joulupakettiin. Nauhat on ostettu Nappi ja nauhasta, paitsi siihen mikä on ruokalapun seurana kuvattu, sen kuvionauhan sain jossain vaihdossa tms. Kirkkaat tuttirenkut ja metalliklipsit on tilattu Nappikauppa Punahilkasta  sieltä löytyy muutakin ihanaa. Autokuviosessa nauhassa on kierrätysosat molemmissa päissä.  Nämä pienet vaipat ovat kokoa S omalla kaavalla tehtyjä, materiaaleina pul-kuosit, microfleece sisäpinnassa, tarroina Aplix ja kuminauhat Maximakasiinin Multifort Lisäksi ompelin neljä kaksinkertaista joustofrotee taittoimua äitiyspakkauksen froteepyyhkeestä, jonka ostin kirpparilta.

Pipoa, mekkoa ja paitaa

Kuva
Hissukseen täällä valmista tulee, kun en ole enää kotiäiti, vaan päivät kuluu kurssilla ja harjoittelussa. Nyt olen saanut kuitenkin nämä seuraavat valmiiksi vaikka aikaa on vähemmän harrastuksille. Paita Metsolan keltasesta apila-joustofroteesta, koko 104cm ja kaava SK 1/09. Paita meni syntärilahjaksi. Mekkoja omalle neidille koossa 110cm ja kaava sama kuin edellisessä paidassa, raitajoustofrotee Metsolasta ja satukaupunki trikoo ja pinkkiresori Myllymuksuilta. Vielä ovat isoja mutta kaappiin odottelemaan että kasvaa, koska 110cm paitoja ei olekaan juuri yhtään vielä jemmassa. Tuhlasin myös lopun mustasta OnTheRoad joustofroteesta kahteen hattuun, toinen lähti lasten pikkuserkulle 4v synttärilahjaksi ja toinen on omalle pienelle pojalleni. Lisää vaippoja omalle pikku pojalleni kun hän aloitti lokakuussa päivähoidossa siskonsa kanssa ja käyttää kestoja myös hoidossa ja lisää vaippapussejakin tarvittiin. Seuraavassa päivityksessä pieniä vaippoja ensi vuoden aluss