Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on syyskuu, 2010.

Vakosamettitakki tikkivuorella aikuiselle

Kuva
Tämä onkin ensimmäinen aikuisten takki jonka olen tehnyt, tämä on naapurin miehelle, nyt on sitten isällä ja pojalla samanlaiset takit. Isotöinen oli tehdä mutta ian kiva siitä tuli. Takin kaava on Jokatyypin kaavakirjan Unisex Huppari koossa M ihan suoraan muokkaamatta kaavoja. Tulipahan tilattua itselle kyseinen kaavakirja kun Juju-kirjakerhosta sai edullisesti. Jos joku haluaa liittyä kyseiseen kirjakerhoon niin minun kautta voi sen tehdä niin saan palkinnon uudesta jäsenestä ja uusi jäsen kivat liittymislahjat. Ensiviikolla menetämme nämä mukavat naapurit heidän muuttaessa toiselle paikkakunnalle, onneksi ei niin kauas etteikö kylässä voisi käydä jatkossakin, harvemmin toki. Heitä tulee kyllä ikävä, lapsilta lähtee leikkikaverit ja minulta juttukaveri.

Vakosamettitakki tikkivuorella

Kuva
Voi tätä tekemisen iloa kun on päässyt taas koneiden ääreen, ei edes pienet vastoinkäymiset ommellessa ole saaneet intoa laantumaan. Ikinä ennen en ole ommellut tikkivuorta mihinkään, olihan se välillä hakalaa kun se on niin liukastakin, piti purkaa erinäinen kerta, vaikka käytinkin tavoistani poiketen nuppineuloja runsaasti. Lopputulos on kyllä mielestäni onnistunut, tiedä sitten onko takin saajat samaa mieltä, tämä kun menee naapurin pojalle. Kaava on sama mitä olen retrotakeissa käyttänyt eli koko on n.92cm. Materiaaleina Eurokankaan vakosamettia ja tikkikangasta, napit Nappi ja nauhasta (ostin kaikki, ei kannata mennä etsimään näitä samoja ;) ) Seuraavaksi teen blogiarvonnan palkinto kauppakassin kun saumurissa on sopivat neulat, langat pitää tosin vaihtaa. Olen hirvittävän laiska vaihtamaan lankoja ja neuloja joten teen aina sarjan yhtä väriä tai kangaslaatua vaihtojen välttämiseksi ja siksi kestää kauan että joku jo valmiiksi leikattu valmistuu.

Kangaskaapista vaatekaappiin

Kuva
Nyt olisi taas aika syksyn kangastuhoprojektin, uusia paitoja ja housuja lasten vaatekaappeihin ja pukinkonttiinkin. Tuotoksia luvassa myöhemmin mutta herkutelkaa tällä kangaskasalla, tarkoitus olisi puolittaa tuo jouluun mennessä. No en lupaa ettenkö osta jotain uutta kivaa jos sattuu löytymään. Eihän tässä toki ole kuin yksi niistä neljästä kangaslaatikollisesta, nämäkin tulevat yli laatikosta aika reilusti. Tämä pino tässä on 90cm korkea, 30cm leveä ja 25cm syvä! Olen huomannut että aika paljon hidastaa nuo kolme lasta tätä ompelua, arvonta palkinnot on vasta työnalla joten voittajat malttakaa vielä hetki, odotus kannattaa ;)

Ullakolta ja kirppareilta

Kuva
Tässä kuvia kesän ja alku syksyn löydöistä kirppareilta ja vanhempiemme vinteiltä/kaapeista vasen vintiltä ja oikea kirpparilta, nämä kokevat muodonmuutoksen ja esittelen ne sitten uudelleen. Mieheni vanhempien vintiltä, osa ollut hänellä itsellään päällä, oli siellä enemmänkin mutta suurin osa oli niin huonokuntoisia etten viitsinyt ottaa vaan ne meni roskiin. Nämä vaatteet on ostettu kirppareilta, tässä vain muutama, olen ostellut paljon enemmänkin mutta en jaksa kaikkia tänne laittaa, kun eivät mitään erikoisia ole. Tässä kankaita kirppareilta ja kaapeista/ullakolta Kirpparilta ostettu sydänpöytäliina pinkkiä 2,5m trikoota vain 5€  Anopilta saatuja nappeja iso purkillinen.

Muutama pienempi näperrys kesänalajalta

Kuva
Poikamme ristiäis kiitoskortit, jo heinäkuussa tetyjä ;) ja lähettettyjä Tällainen lippa hattu, kaava piirretty cittarista tytölle ostetusta lakista, tummanruskeaa(kamera haalistaa) joustofroteeta ja muovisen mustan lihalaatikon ohjaa lipassa. Päästyi sitten lopulta naapurin pojan päähän :) Neidille ruokalappu pul kankaasta, malli oma. Joustofrotee/trikoovuori hattuja traktorinkuvilla, jämäkankaista.