22. helmikuuta 2010

Minulla on nyt toinenkin blogi, oma kirppis!

Tavaraa tursuaa kaapeista ja mihinkään ei mahdu mitään, joten yritän päästä niistä ylimääräisistä eroon netin välityksellä kun en jaksa käydä kirppispöytiä siivoomassa. Tänne tulee myös kankaita myyntiin kunhan ehdin inventoimaan varastoni eli kannattaa käydä kurkkimassa. Osoite on tässä http://poisjoutavat.blogspot.com/

15. helmikuuta 2010

Paljastetaan salaisuus

Niinhän se on päässyt käymään että blogin emäntä pieniin päin, juu ihan toivottu tämä kyllä on, mutta raskaus ei ole mitenkään helppo ollut. Tässä todisteena mahakuvia, päälle on puettu itse ommeltuja äitiyshousuja. Viikkoja takana 27+3 kuvaus hetkellä.

Ensimäiset kuvat ovat Suuri käsityölehden 3/2009 kaavoilla tehdyistä housuista, tein koon 44 ja se oli vähän huonosti istuva joten kaventelin ylä osaa jonkin verran ja niistä tuli sit hyvät. Varmaan olisi riittänyt 42 kokokin. Ihan helpot oli tehdä, ja nopetkin jos ois kerralla sattunut oikee koko. Pikkasen tein omia muutoksia resori ylä osaan, ohjeessa käskettiin ommella kuminauha kiinni resoriin, minä onpelin napinläven ja kuminauha kujan että kuminauhaa saa säädettyä tarvittaessa.

Toiset housut eivät ole täysin uudet vaan ne on tehty jo esikoista odottaessa mutteivat olleet hyvät malliltaan, koska olivat kokonaan joustamatonat kangasta ja jäivät ikävästi keskelle mahaa. Nyt leikkasin yläosan pois ja vaihdoin tilalle samanlaisen resorin kun uusissa housuissa, sitä kun jäi juuri sopiva pala jäljelle leikatessa. Nyt nämä on käyttökelpoiset, ja kiristämättömät. Alkuperäiset housut oli tehty jollain käsityölehden aiemmalla ohjeella.

Tänään ompelin vauvalla oman köllimispeiton vähän tilkkutyömäisesti,  kankaat on eurokankaasta, kuviokangas on tuollainen oikeestikin mutta ompelin siihen saumat suoristaakseni värien rajat jotka oli miten sattuu vinossa. Vähän meinas hermot mennä tikkauksia tehdessä kun alapuolen kankaaseen tuli ryttyjä ommellessa, joutui vähän purkamaan ja ompelemaan uudestaan. Välissä on 150g levyvanua ja kuviokankaan kohdalla sitä on toinenkin kerros. Lopputulokseen olen tyytyväinen, vaikka menihän tuohon melkein koko päivä. Olen ommellut molemmille aikaisemmille lapsillekin omat peitot ja säästän ne tuleville sukupolville.

Viikonlopun aikana sain tehtyä myös ihka ensimmäisen oikean retrokangastakin, kaavatkin oli retrot kirpparilta löydetyt ja ulkopuolen kangas joka oli ennen pussilakana myös kirpparilta, vuori on jotain kaapista löytynyttä punaista puuvillakangasta. Napit piti käydä ostamassa kun ei kotoo löytyny. Ompelu oli helppoa kun en tehnyt ohjeiden mukaan vaan silleen kun parhaalta tuntui.


7. helmikuuta 2010

Kohta vuosi blogia takana, arvonta lukijoiden kesken!

Tajusin juuri että kohta olen vuoden ajan pitänyt kirjaa ompelutöistäni blogin muodossa. Tätähän pitää juhlistaa vaikka pikku arpajaisilla, joihin sinä voit osallistua kommetoimalla tähän viestiin. Kommenteissa haluaisin kuulla mitä olet tykänny blogistani, mitä halusit nähdä lisää tai mistä kaipaat tarkempaa selostusta ja ennen kaikea miten löysit blogiini ja kuinka usein käyt täällä. Saat yhden arpalipun jos kommentoit ja toisen jos ilmottaudut lukijakseni blogiin, aiemmat lukijat osallistuvat automaattisesti, mutta saavat toisen arvan kommentoimalla.

Palkintoja on vain yksi koska vasta yksi vuosi takana. Palkintona voi olla jotain minun tekemää eli vaatten ompelu tms. tai jotain tarvikkeita tai kankaita, se voidaan sopia palkinnon voittajan kanssa niin ei tuu sikaa säkissä.

Arvonta suoritetaan 18.2.2010 joten toimi pian!

3. helmikuuta 2010

Viikonlopun hurja ompelu maraton

Sain synttäri humun jälkeen lapsivapaan viikonlopun kun mies lähti lasten kanssa mummulaan, ja sehän tiesi armotonta ompeluvimmaa. Kankaita oli jo vinopino valmiiksi leikattuna aiemmin viikolla, lisää leikkelin perjantai iltana kynttilänvalossa kun sähköt oli illan poikki. Lumen aiheuttamat sähkökatkot piinasivat myös lauantaina kun piti ommella, varmaan 8 kertaa pätkäsi sähköt poikki, onneksi vain muutamaksi minuutiksi kerrallaan. Kaikista ongelmista huolimatta viime viikon ja viikonlopun saldo oli tämä.

Liivinsuojia 19 paria pul jämistä kuosit ja bambuhamppucollegesta tai bambujoustofroteesta imut, suurin osa näistä tuli ommeltu kyllä jo viikolla.

Pari imua joustofroteejämistä jotka jäi paidan leikkusta, oli kakkoslaatuista kangasta jossa oli pari neule virhettä joten siitä ei saanut kuin yhden paidan ja nämä. Ompelin jo viikolla valmiiksi.

Prinsessapussilakana tytölle ja jääkiekkopussilakana ja tyynyliina pojalle odottamaan isompaan peittoon siirtymistä, eipähän pyöri enää kangas kaapissa vaan siirtyi liinavaatekaappiin.

Isommat ruskeat joustofrotee housut menee kaverin tytölle 5v lahjaksi ja pienemmät vastaavat omalle typylle käyttöön samoin kuin legginsit
Tässä on raitapaita pojalle, koko jotain 122cm, sydänpaita (trikoo eurokakaan palalaarista) tytölle n.98cm ja siilibambu-yömekko myös tytölle n.92cm (kangas Myllymuksuilta)

Omalle tyttöselle n.98cm tunika mekkoja, kukallinen trikoo Eurokankaasta, Apilabambu Myllymuksuilta ja Oliivi joustofrotee ostettu Lasten Metsolan kaupasta. Kaava on piirretty SK-lehden paidan kaavasta jota olen aiemminkin käyttänyt.

Nyt menee taas hetki että saan jotain tehtyä, pitää ensin leikkailla valmiiksi taas pino ja sit sarjana tekemään, seuraavana vuorossa vaippoja ja ehkä äitiyshousut jos saan tehtyä.

Pikkuneidin synttäri herkut

Tässä kuva neidin 2-vuotis synttäreillä tarjotuista leivonnaisista, siis itse tehdyistä.  Etualalla on Kinkku-juusto piirakka jonka resepti olen tainut jo aiemmin julkaista, sen takana on Lumikin suklaakakku jonka reseptin löydät Raisio-Sunnuntai reseptipankista eli täältä ja täytekakkua joka on 6 munan pohja, omena-mansikka rahkalla täytetty kermakakku jonka päällä on hopeakuulia ja marsipaani kruunu.

Pöytäliinana toimi prinsessa lakanakangas joka seuraavaksi muuttui pussilakanaksi, katso seuraava blogipäivitys.