Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on elokuu, 2009.

Nukenrattaiden tuunaus

Kuva
Ostin tyttöselle maxista nukenrattaat ja niissä oli karseet ja onnettoman luirut istuinosan kankaat. Asialle piti tehdä äkkiä jotain joten piirtelin kaavat alkuperäisistä ja leikkelin palat Eurokankaasta ostamastani kärpässieni puuvillasta, nauhat kävin Nappi ja Nauhasta. Sitten vähän surruuttelin ompelu koneella ja tälläset tuli, näissä on tarranauhaa pitämässä kankaita kiinni rungossa ettei ne leikeissä aina irtoo niinkuin alkuperäiset (jotka joutuivat ulkorattaiden risojen päällisten tilalle, tuunauksen jälkeen). Tyttökin oli iloinen uusista kankaista.

Kirpparilöytöjä

Kuva
Kesän ja syksyn aikaan on tullut usemman paikkakunnan kirppareilla käytyä, ja saalista on saatu. Paikalliselta torikirppikseltä pieni retrotyynyliina ja kaavapaketti, tietysti vaatteita ja leluja mutta ne eivät käsitöihin liity eivätkä tänne kuulu. Entisen kotipaikkakuntani Kiteen kirpparilta löysin sydänkuvioisen verhokapan ja salusiinit, sekä pieniä virkattuja liinoja. Miehen veljentytön synttäreillä käydessäni katsastin Kajaanin kirparit ja löytö oli vain yksi kukkapussilakana. Pidimme naapureiden kanssa yhdessä autotalli kirppistä ja yksi naapuri tois sinne kankaita ja sanoi että ilmaiseksia saa kun vaan vie pois, hillitsin itsei ja toin vain kaksi palaa kotiin. nämä pari palaa löysin oman kaupungin lähetyskirpparilta, samaa kuosia kun äitini liinavaate kaapista aikaisemmin löytyneet, näistä tulee nuken sänkyyn lakanat, joskus.

Kankaisia tauluja

Kuva
Olen taas taiteillut seinille "taidetta" eli marimekon kankasta taulun. Taulun kangas on Marimekon Heinä, joka on pingotettu puisiin kehyksiin jotka mieheni on tehnyt rimoista. Kankaan ja kehyksen väliin laitoin koko alalle levyvanun pehmentämään, sitten vaan sisustusnitojalla paukuttelin kiinni ja siinä uusi taulumme on. Aikaisemmin samaa tekniikkaa käyttäen olen tehnyt taulun Marimekon Lumimarja kankaasta ja taulu on meidän makkarissa sängyn päädyssä ollut jo pari vuotta. Taulut roikkuvat seinällä siimalla, kattolistaan lyödyistä nauloista. Tämä on helppo tapa tehdä taidetta jos oma luovuus ei ole mitenkään parhaasta päästä :)

Unohdettuja kesä- ja heinäkuun käsitöitä

Kuva
OHO, pitäsisköhän julkaista tämäkin, jäänyt luonnokseksi ja nyt vasta huomasin, no eihän koskaan ole liian myöshäistä. Hame tai oikeastaan kaksi naapurinrouvalle, h&m hameesta piirretyillä kaavoilla, kangas joustavaa trikoota ja vyötäröllä kuminauha. Toinen hame oli musta ja se ehti ompelusta käyttöön ennen kuin kerkesin kuvata sitä, on kuulemma paremmat kuin alkuperäinen. Mustaan jouduin tekemään vyötäröosan resorista kun tilattu kangas olikin kapeampaa kuin tämä toinen väri. Sain pikatilauksen, ystäväni kummipojan vanhemmat olivat menossa naimisiin ja tälle pojalle ei sitten mistään löytyny mustia suoriahousuja koossa 74cm. Joten ystäväni toi minulle kankaat ja kuminauhan, aikaa ei ollut kiun pari päivää häihin joten kiirus oli, alle vuorokaudessa oli housut valmiina. Kaavana käytin Ottobre 3/2009 ja malli oli vauvafarkut, pienillä muutoksilla. Pidensin lahjetta muutaman sentin ja jätin vetoketjun pois, tein vain valesepaluksen, napinläven ja napin ihan näön vuoksi, myös prässit

Mitä se kangaskaappi sisältää?!

Kuva
Taas on aika murtaa hiljaisuus...joka johtuu siitä että pihanlaitto on vienyt kaiken aikani viimeisen kuukauden aikana, kaivetaan kukkapankkiä ja tehdään kiveyksiä ym. Näiden tekemiseen ei enää kauan ole kelejä joten ne on tehtävä nyt ja valitettavasti ommeltava sitten myöhemmin. Olen muutamassa blogissa nähnyt kuvia kangas ja lankavarastoista, joten päätin itsekin kuvata mitä löytyy. Tilanne elää kokoajan mutta tässä siis kuvia nyky tilanteesta. Ensimmäinen laatikko sisältää: - kasapäin joustofroteita, puuvillaisia ja bambuisia, raidallisia ja yksivärisiä - kuviollisia bambuneuloksia - trikoita, yksivärisiä ja kuviollisia - resoreita, raidallisina ja yksivärisinä - Kuviollisia joustofroteita Nämä neljän kuvan tavarat kerroksittain samassa laatikossa, kansi ei enää mahdu kiinni, mutta pian taas mahtuu(jos ei tule lisää ostettua) kun alkaa housujen ja paitojen teko pieneksi jääneiden tilalle. Olen keräillyt kesänajan talvivarastoa jotta talvella riittää mistä ommella ;) Toinen laatikk