Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on maaliskuu, 2009.

Luola-verho pojan sängyn alle

Kuva
Tein pikasurautuksena pojalle luolan sängyn alle, eihän tästä mikään hieno tullut mutta kuulemma pojan mielestä hyvä, eli täyttää laatuvaatimukset. Kaipaa vielä lisää verhonipsuja pysyäkseen siististi paikallaan. Sängyn pojassa on kiinni I-kisko jossa verhonipsut liukuu. Eipähän tarvii olla enää peitoja kokoajan virittelemässä sängyn laidalle majaksi. Laitan kuvan kun saan huoneen siistiksi synttäreiden sotkuista.

Päiväpeitto pojan kummelle

Kuva
Kävimme eilen Hoplopissa ja sitten kaupungilla pojan kummien sekä lasten kanssa, Eurokankaasta kummitäti löysi ja osti mieleisen päiväpeittokankaan ja langat sen ompeluun. Kangas oli muistaakseni Malaga nimistä jos joku haluaa samanlaisen, ei ole tikkikangasta vaan sellaista ohuempaa kaksipuolisesti kudottua kangasta. Illalla minä sitten ompelin reunapäärmeet saumurilla peitetikillä, oli nopeeta ja helppoa. Ja lisäksi siihen laitoin oman merkkini, joita tilasin ruotsista ( http://www.minanamnband.se/ ) monien blogien innottamana.

Tämän vuoden synttärikakut

Kuva
Meillä kevät on synttäreiden aikaa, minä ja tyttö olemme tammikuussa syntyneitä, poika ja mies taas molemmat maaliskuussa. Aikuisille ei enää kakkuja tehdä mutta lapset saavat aina jotain kivaa. Tyttö täytti nyt vuoden ja sai marsipaanilla kuorrutetun leppiskakun, sisällä tavallinen kakkupoja kerma ja hillo täytteellä. Ekaa kertaa tein kuorrutuksen marsipaanilla ja mielestäni onnistuin aika hyvin. Kakku on juuri ennen kuvanottoa sivelty vedellä kuivumisen estämiseksi, muuttui mattapintaiseksi kun neste imeytyi. Poika täytti neljä ja synttäreitä juhlittiin tänään, ja voitte kakun perus teella päätellä mikä on pojan mielestä huippu juttu. Kakku on perinteinen kermakakku jossa päällä syötävä kakkukuva, nakitin pojan kummin ostamaan sen Kajaanin Ullanunelmasta, kun eksyin verkkokauppaan ( http://www.ullanunelma.fi/ ) ja huomasin että liike löytyy myös Kajaanista. Jännä tuo kakkukuva, se on tosi ohut vohveli jonka päälle se on printattu, se pehmenee kun se laitetaan edellisenä iltana kaku

Esittelyvaipat Kuopion Eurokankaaseen

Kuva
Joskus aikoja sitten sanoin että voin ommella heille mallivaipan myymälään jos eivät itse kerkeä/osaa tehdä. Eilen kun menin sinne yks myyjä tuli sanomaan että olikin odotellut minua käymään (käyn melkein joka viikko) ja kysyi että olisinko vielä valmis ompelemaan heille vaipan. Sanoin joo ja sain mukaani tarpeet vaippoihin, siis pul-kangasta, kuivaliinaneulosta, kuminauhaa ja tarranauhaa. Pyysivät että jos mahdollisimman pian saa tehtyä, no surautin ne sitten illalla valmiiksi. Kaava on Kestovaippayhdistyksen, ja tein kaikki koot, eli vasemmalta oikealle S, M ja L. Kaavat ja ohjeet löytyy täältä http://www.kestovaippayhdistys.fi/vaipat/tsi.php Huomenna käyn viemässä ne sinne, saas nähdä mitä tuumaavat.

Neidin vaippakaapin sisältö esittelyssä

Kuva
Ajattelin että esitelen vaippakaapin sisältöä myös täällä, koska meiltä löytyvät vaipat ovat pääasiassa TSI- vaippoja muutamia lukuunottamatta. Lisäilen tähän kuvia ja tekstejä kun saan kuvattua, ei oo helppoo kun pitää saada kaikki tietynlaiset vaipat puhtaaksi yhdellä kertaa. Tässä nyt ensin esittelyssä kuviolliset Pul-taskuvaipat, näissä on kaikissa ulkopinta Br-pulia ja sisällä coolmax tai fleece, tarrat Aplix. Nää on kyllä ehdottomasti ne söpöstely ja kyläily vaipat. Tässä sitten yksivärisestä br-pulista tehtyjä taskuja, sisuksen taas coolmax tai fleece, vain yhdessä on nepit näissä etu kiinnittelisissä. Lisäksi on ne kaksi aiemmin esiteltyä sivunepillistä vaippa. Eli meiltä löytyy käytöstä nyt 21 pul taskua imuineen ja lisäksi sisätäytöt, niitä käytetään lähinnä yöllä. Tässä nyt tulee ne yövaipat eli sisätäytöt, sisäpuolella kaikissa bambua ja ulkopuoli bambua tai velouria. Nepillisessä on kiiteää imua 2kerrosta sisällä ja 2kertainen pitkä läppä sekä täyttöaukko imun lisäämiseen.