Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on helmikuu, 2009.

Retroa kankaana ja mekkona

Kuva
Olen taas kierrellyt ahkeraan kirppareita viime kuukausina ja tällä erää hankinnan kohteena ollet kankaat, niitä on ihan kivasti löytynytkin. Laitan tähän kuvan löydöistäni, en ole vielä keksinyt kaikille käyttöä joten voi laittaa kommentteihin ehdotuksia. Pari mekkoa on myös mukana päivityksessä. Sininenmekko ei ole ehkä ihan retroa, mutta kangas josta tein on kyllä äidin jämiä, hän oli tehnyt minulle siitä mekon veljeni ristiäisiin, eli on se ainakin 23v vanhaa. Sitä oli jäänyt pieni pala josta sain juuri ja juuri tuon suloisen mekon, se on ollut kyllä käytössä ja jo melkein vuoden, eli n. 62cm alkaen jolloin oli nilkkapituinen ja nyt melkein 80cm se on pyllyn alle enää, pysyy vielä käytössä paitanakin. Kaava on Ottobre lehdestä 1/2008 Nirunaru-liivihame, johon lisäsin pituutta, eli koko 80 ja pituutta lisää. Keltainenmekko on sitten kirpparilta löydetystä kankaasta jota oli taas juuri mekon verran ja huivin tein lopusta. Kaava on samasta lehdestä kuin edellinen mutta Jigsaw-liivih

Hiljaista käsityörintamalla...

Kuva
Meillä vaan lapset on edelleen hieman kipeitä ja arki on sen mukaista, eli mitään et saa tehdä ettei joku ole jalanjuuressa naukumassa. No yritän tässä nyt neidin nukkuessa vähän edes päivittää sivuja. Sain valmiiksi pari kauan neppejä odotellutta vaippaa, kaava on swaddle L ja Wee Wega Side snap M/L http://www.thenappynetwork.org.nz/diy.php risteytys, eli vähän ite muokkailtu. Toinen on hivenen haarasta kapeempi kuin toinen. Istuu hyvin kireimmillä säädöillä vajaa 9kg rimpulalle. Myös liivinsuojia on valmistunut vauvalahja-varastoon, niille saattaa omistajakin pian löytyä. Materiaaleina Pul-kangas ulkopinnassa ja kolme karrosta bambua, joista yksipienempi halkaisijaltaan ja ommeltu kiinni keskimäiseen kankaaseen, suojan halkaisija noin 11cm. Nämä sellaisia vauvalahjoja jotka yleensä tulee tarpeeseen ja on mieleisiä.

Viime aikaiset ompelukset

Kuva
Esittelen tässä muutaman viimepäivien ompeluksista. Olen ihastunut joustofroteeseen ja siitä on syntynyt muutama mekko joista kuva tässä, hame ja housut, ja kuten kangas laatikoista noi päätellä niin kangasta on vielä useampaan vaatteeseen, tarkoitus olis tehä pojalle paita ja ehkä housutkin, sekä neidille tunika. Ja ehkä itsellekin jotain. Toinen projekti oli kirpparilta löytämäni pyöreä retropöytäliina, joka huuteli minulle että tee minusta hame, tässä kuva kankaasta ja valmiista hameesta, joka on kaikessa yksinkertaisuudessaan, reikä keskelle, halkio vetoketjua varten, halkioon kaitale joka käännetty sisäpuolelle, vetoketjun ompelu ja kanttinauhaa aukon ympäri, volá! Sitten vielä ystävänpäiväkortti joita tein kaksi, toisen lähetin jo ennen kuin kuvaa älysin ottaa ja toinen odottaa edelleen tuossa pöydällä että nään ystävääni, kun en saanut sitä ystävänpäiväksi valmiiksi. Ohje oli Suuri käsityö 2/2009 numerossa jos joku haluaa joskus tehdä. Oli aika jännä pitkästä aikaa huovuttaa, j

Mitä kaapista löytyykään?

Kuva
Eilen ajattelin että katsotaas mitä kankaita kaapista löytyy ja tulipahan samalla järjesteltyäkin laatikot, otin kuvan sisällöstä, tosin niitä jäi vielä kaksi laatikollista kaappiin, lähinnä myytäviä ja jämäkankaita, saa tulla penkomaan. Nämä mitä kuvassa on eivät ole myynnissä, ehkä jämät joskus jos jotain jää. Näistä kankaista olisi tarkoitus tehdä vaatteita ja sisustus juttuja ja niitä ois sitten tarkoitus täällä esitellä. katsotaan mitä saan aikaiseksi.

Tästä se alkaa...

Kauan olen tästä haaveillut mutta nyt tein sen, oman blogin ihan käsitöitä varten. Saa nähdä kuinka usein ehdin päivittämään tai saamaan päivitettävää aikaiseksi, jos ees kerran kuussa :) Ensin esittelen teille jo ennen blogia tehtyjä käsitöitäni...niitä ihanimpi.